Coronarestriksjoner i Danmark

Her må uvaksinerte spise i egen kantine

Den danske bedriften Faerch har innført restriksjoner for sine ikke-vaksinerte ansatte.

VIL STOPPE SMITTE: I et forsøk på å forhindre smittespredning, har den danske bedriften Faerch bestemt at ansatte som ikke er vaksinerte, ikke skal spise i kantina sammen med de vaksinerte. Foto: Faerch
VIL STOPPE SMITTE: I et forsøk på å forhindre smittespredning, har den danske bedriften Faerch bestemt at ansatte som ikke er vaksinerte, ikke skal spise i kantina sammen med de vaksinerte. Foto: Faerch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag fikk de mange medarbeiderne ved den danske bedriften Faerch i Holstebro beskjed om at ledelsen har innført nye coronarestriksjoner.

Ansatte som ikke er vaksinerte eller har et gyldig coronapass, må bruke munnbind og spise i en annen kantine enn dem som er vaksinerte.

- Masse dilemmaer

I tillegg må de holde to meters avstand til de øvrige ansatte, samt får ikke delta verken i fysiske møter eller på reiser.

Det melder den danske lokalavisa Holstebro Struer Dagbladet.

- Det er vårt svar på hvordan vi skal beskytte en så stor virksomhet som vår. Men jeg erkjenner også at det er en problemstilling fylt med masse dilemmaer, fordi ingen skal stå på utsida, sier administrerende direktør Lars Gade Hansen til avisa.

Han forklarer videre at bedriften gjerne vil respektere personlige valg, men samtidig vil de også beskytte sine kollegaer mot smitte.

- Beslutningen står fast

Skal man tro den administrerende direktøren, er det heller ingen vits å protestere:

- Det er en beslutning man skal ha lov til å ha en mening om, men den står fast. Det handler om å passe på alle, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer