Her skulle flyene aldri landet

I sommer gikk seks Lufthansa-fly inn for landing i Nederland - fikk ikke ta av igjen.

STRANDET I MÅNEDSVIS: Lufthansa har kjempet en lang kamp for å hente flyene sine ut av Twente Airport i Nederland. Photo: Guido Kirchner/dpa
STRANDET I MÅNEDSVIS: Lufthansa har kjempet en lang kamp for å hente flyene sine ut av Twente Airport i Nederland. Photo: Guido Kirchner/dpa Vis mer
Publisert

I sommer gikk seks av Lufthansa sine passasjerfly Boeing 747-400 inn for landing ved den lille flyplassen Twente Airport i Nederland.

Der har de vært ufrivillig strandet siden.

Ifølge CNN Travel skulle flåten midlertidig parkeres grunnet kraftig redusert flytrafikk under coronapandemien. Tyske Lufthansa inngikk derfor en avtale med flyplassen, som ga selskapet grønt lys til å gå inn for landing mellom juni og juli.

Så oppsto problemene. Da de seks maskinene ønsket å forlate Twente igjen rykket nederlandske Human Environment and Transport Inspectorate (ILT), tilsvarende norske Luftfartstilsynet, inn og forbød flyene å ta av.

- Flyplassen ikke egnet

Ifølge CNN og Aviation24 må Twente Airport overholde en viss sikkerhetsprotokoll som gjelder for tunge luftfartsmaskiner som Boeing 747. Videre pekes det på et annet, kritisk element:

- Flyplassens infrastruktur er for øyeblikket ikke egnet for at større og tyngre fly skal kunne ta av, uttalte en talsmann for ILT til CNN Travel forrige uke.

Twente Airport spesialiserer seg på demontering av gamle fly. Dersom Lufthansas flåte hadde blitt stående i lang tid, kunne flyplassen potensielt sikret seg en lukrativ avtale. Det var også ambisjonen, bekrefter administrerende direktør for flyplassen, Meiltje de Groot, til Aviation24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer