Aksjefall for Manchester United og Juventus:

Her snudde alt

Aksjeverdien til Manchester United og Juventus stupte etter at planene om utskjelte «Super League» kollapset.

FALL: Dette viser altså Manchester United-kursen. Rød ring markerer tidspunktet hvor det for alvor begynte å gå i utforbakke på Børsen like før klokka 17 i går. Skjermdump: Infront
FALL: Dette viser altså Manchester United-kursen. Rød ring markerer tidspunktet hvor det for alvor begynte å gå i utforbakke på Børsen like før klokka 17 i går. Skjermdump: Infront Vis mer
Publisert

Tirsdag ble en tung dag for alle de med hjerte for «Super League». I løpet av få timer tirsdag kveld, hadde nemlig samtlige av de involverte Premier League-lagene trukket seg ut fra den utskjelte turneringen.

Én etter én trakk Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham og Arsenal seg ut. Onsdag ettermiddag ble det også klart at Atlético Madrid, Inter og AC Milan hadde fått nok av turneringen.

Det har gjort store utslag i aksjeverdi for de børsnoterte klubbene. Verst gikk det utover Juventus-aksjen som sank med mer enn ti prosent onsdag.

Manchester United-aksjen fikk også tirsdag oppleve et markant fall på New York-børsen.

- Markedet så jo litt rasjonelt og kynisk på dette. De har sett på muligheten til at klubbene kan tjene mer penger som en positiv ting. Hvis det ikke blir noe av nå, så faller jo det litt ned i fisk, og man går tilbake til det samme gamle, sier Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet, til Dagbladet om børsutviklingen de siste dagene.

Ikke overrasket

Aksjene til både Manchester United og Juventus har nå omtrent samme verdi som den hadde før den sjokkerende nyheten om en europeisk superliga kom søndag kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer