Omikron

Her var verdens mest omtalte julebord

Omikron-utbruddet etter julebord i Oslo ble oppslag i internasjonale medier.

OMIKRON-SMITTE: Fredag kveld bekreftet helseetaten i Oslo kommune at det er registrert 13 smittetilfeller med omikron - alle fra det samme julebordet på Louise restaurant og bar. Reporter: Øystein Andersen. Video: Magnus Paus. Klipp: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld ved 22.30-tida kom sjokkbeskjeden fra Folkehelseinstituttet (FHI):

«Det er mistanke om at en gjest hos dere forrige fredag er smittet av omikronviruset.»

I løpet av et døgn var Louise Restaurant & Bar i Oslo klodens mest omtalte spisested, og julebordet til firmaet Scatec i Skipperstuen på Aker Brygges eldste restaurant, det mest omtalte julebordet i verden.

Nå hadde viruset fra Sør-Afrika kommet til Nord-Europa.

Fredag kveld bekreftet helseetaten i Oslo kommune at det er registrert 13 smittetilfeller med omikron - alle fra det samme julebordet på Louise.

Karantene

- Etter instruks fra FHI ble alle de ti ansatte som serverte de 140 gjestene på julebordet satt i karantene med beskjed om å ta PCR-test direkte. Per nå har de fleste fått svar, og alle er uten smitte, sier brødrene Joppe og Markus Gjelseth i Mat og Drikke Gruppen, som eier og driver Louise og flere restauranter i andre generasjon.

- Det har vært særs hektiske dager, men Louise har holdt åpent som vanlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer