Herreklubb-bråket: - Tragikomisk

Isabelle Ringes har lite til overs for klubben som hennes far, Christian Ringnes, er medlem i.

- MERKVERDIG: Likestillingsforkjemper Isabelle Ringnes (31) har fulgt bråket rundt herreklubben Norske Selskab denne uka. Hun mener klubbens storhetstid er forbi. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- MERKVERDIG: Likestillingsforkjemper Isabelle Ringnes (31) har fulgt bråket rundt herreklubben Norske Selskab denne uka. Hun mener klubbens storhetstid er forbi. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har det stormet rundt den lukkede herreklubben Norske Selskab. Etter Børsens avdekning, har stortingspolitikere tordnet mot klubben. Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås har svart med livslang boikott, og norsk forlagsbransjes mektigste mann, Mads Nygaard, har meldt seg ut i protest.

Likestillingsforkjemper og tech-gründer Isabelle Ringnes (31) er en av mange som har fulgt saken. Hun er - i likhet med navn som Kari Elisabeth Kaski (SV) og Trine Skei Grande (V) - forbløffet over hva som har skjedd bak lukkede dører i Norske Selskab.

Herreklubben - som blant andre hennes far, Christian Ringnes (65), er medlem i.

- Om det Norske Selskab skal være et forum for kloke samtaler rundt forretninger, samfunn og framtid - slik jeg ville tro at de ønsker - så kan jeg ikke tenke meg at det lønner seg å ekskludere halve befolkningen, sier Isabelle Ringnes til Børsen.

- Merkverdig

Det var like før jul at et forslag fra styret i Norske Selskab skapte harnisk internt. Spørsmålet om å utrede kvinnelig medlemskap ble raskt sablet ned av opprørte medlemmer. Etter voldsomme protester ble utredningen stanset - før den var kommet i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer