Herreklubbens styreleder går: - Uverdige ytringer

Melder seg ut etter 37 år i den lukkede herreklubben.

SALONGURO: Herreklubben Norske Selskab ble stiftet i København i 1772 av norske studenter. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix
SALONGURO: Herreklubben Norske Selskab ble stiftet i København i 1772 av norske studenter. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble opprør i de lukkede salonger da styret i den eksklusive herreklubben tok til orde for å slippe til kvinner. Reaksjonene ble etter hvert både personlige og ubehagelige. Nå melder styrelederen seg ut.

- Bakgrunnen for dette er den siste tids støy etter at Direksjonen informerte medlemmene om at man ville utføre et utredningsarbeid vedrørende kvinnelig medlemskap, skriver styreleder Erik Heidenreich i en e-post til medlemmene som Børsen har fått tilgang til.

- Svært omstridt

Børsen avslørte i forrige uke at et internt utvalg som skulle finne argumenter for og mot kvinnelig medlemskap, ble lagt ned før det var kommet i gang.

Heidenreich fortalte den gang at det var snakk om «et svært omstridt tema, som i betydelig grad splitter medlemmene».

Etter Børsens avsløringer har diskusjonen blitt ytterligere opphetet i den snart 250 år gamle klubben.

Personlig

Nå forteller Heidenreich at kommentarene også har vært av personlig karakter.

«Det har til dels vært meget kraftfulle kommentarer og med språkbruk som jeg ikke trodde jeg skulle oppleve i Norske Selskab. Det har også framkommet ytringer mot Direksjonen og meg av nokså personlig karakter. Dette synes jeg er uverdig for Norske Selskab», skriver Heidenreich til medlemmene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer