Hertz i trøbbel

Bilutleieselskapet Hertz søker om konkursbeskyttelse i USA etter at det ikke ble enighet med kreditorene om tilbakebetaling av gjelden på 19 milliarder dollar.

KONKURS: Bilutleieselskapet Hertz har ikke kommet til enighet med sine kreditorer og forbereder konkurs etter 102 års drift. REUTERS/Charles Platiau
KONKURS: Bilutleieselskapet Hertz har ikke kommet til enighet med sine kreditorer og forbereder konkurs etter 102 års drift. REUTERS/Charles Platiau Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser selskapet at det fredag ikke var mulig å bli enige med kreditorene om en forlengelse av lånevilkårene.

Moderselskapet Hertz Global Holdings og flere av datterselskapene i USA og Canada søker derfor om konkursbeskyttelse.

I henhold til amerikanske konkurslover sendte selskapet selv inn begjæringen til en domstol i Delaware. Enn så lenge fortsetter driften mens det gjøres forsøk på å restrukturere det over hundre år gamle selskapet.

I en tidligere versjon av denne artikkelen skrev NTB at Hertz var konkurs i USA. Dette stemmer ikke. NTB korrigerer at Hertz søker om konkursbeskyttelse i USA. Det betyr at Hertz formelt sett ikke er konkurs i USA på nåværende tidspunkt.

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Rammet av koronaen

- Covid-19s innvirkning på reisebehovet var plutselig og dramatisk og førte til en brå nedgang i selskapets inntekter og fremtidige bookinger, skriver Hertz.

Sidet det er usikkert når inntektene vil komme tilbake, var det nødvendig å starte en prosess for å oppnå restrukturering.

Fredag gikk fristen ut etter at Hertz i forrige måned ikke lenger greide å betjene gjelden på 19 milliarder dollar, om lag 190 milliarder kroner. Kreditorene ville ikke gå med på ytterligere utsettelser uten at det ble lagt penger på bordet.

FAKTISK: Dette er forskjellene på de klassiske symptomene på pollenallergi, og coronaviruset. Video: Faktisk.no Vis mer

Rammer ikke alle

Konkursen vil ikke ramme virksomhetens drift i Europa, Australia eller New Zealand med det første. Heller ikke selskaper i USA som er franchisetaker under Hertz-paraplyen, vil bli rammet. Dette gjelder også andre merkenavn som Thrifty, Firefly, Dollar og Hertz Car Sales.

- For oss er det virksomhet som vanlig, selv om koronapandemien påvirker oss i stor grad. Kundene våre kan føle seg helt sikre når de fortsetter å bestille hos oss, sier Hertz Norges administrerende direktør Trygve Simonsen i en pressemelding.

Selskapet har over 1 milliard dollar i kontanter som kan sikre videre drift. Avhengig av lengden på covid-19-krisen regner selskapet med å kunne få ta opp nye lån.

Markedet for bilutleie har rast i takt med at flytrafikken er satt på bakken på grunn av koronapandemien. Hertz, som ble etablert i 1918, strevde med marginene allerede før krisen, og aksjekursen har falt med 82 prosent hittil i år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer