Hete Sørenga-soverom havner i retten

Krever millionerstatning etter trøblete temperaturer.

SKREKKELIG VARMT: Det har vært stor boligutvikling på Sørenga i Oslo de siste åra. I ett av prosjektene har det oppstått rettslig strid. Foto: NTB Scanpix
SKREKKELIG VARMT: Det har vært stor boligutvikling på Sørenga i Oslo de siste åra. I ett av prosjektene har det oppstått rettslig strid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

På Sørenga i Oslo krangles det om overopphetede soverom - og det skyldes ikke oppladning til valentinsdagen.

Det har oppstått storbråk mellom aktørene i et boligkompleks, som følge av soveromstemperaturer opp mot 30 grader.

Roten til problemene er 20 uisolerte varmerør som går gjennom soverommene i totalt fem leiligheter. Nå skal partene møtes i retten.

Ifølge Teknisk Ukeblad, som først omtalte saken, har installasjonsselskapet Bravida saksøkt ingeniørfirmaet Asplan Viak for om lag én million kroner i erstatning.

- Fullt ut forsvarlig

Førstnevnte aktør hevder at problemene kan knyttes til en prosjekteringsfeil av Asplan Viak.

«Det utgjør en prosjekteringsfeil at Asplan Viak AS har prosjektert en løsning med varmerør gjennom soverommene, som medfører en slik oppvarming at leilighetene ikke kan få en normal romtemperatur på soverommene», heter det i sluttinnlegget fra Bravida, som Børsen har fått tilgang til.

Artikkelen fortsetter under:

STJÅLET: I løpet av natt til 12. november skrudde tyver ned seks tunge ventilasjonsaggregater fra veggene i den nybygde boligblokka. Bildeserie: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

De mener ingeniørfirmaet burde presentert en annen løsning, eksempelvis ved å legge rørene til korridoren i leilighetene. Asplan Viak mener på sin side at de har utført arbeidet etter avtalen, og at Bravida gjorde installasjonsjobben feil.

«Den løsningen som er valgt er fornuftig og hensiktsmessig, og er fullt ut faglig forsvarlig», skriver Asplan Viaks advokat til retten.

Videre hevder ingeniørfirmaet at de leverte arbeidstegninger hvor det kom fram at alle varmerør skulle isoleres.

- Økonomisk tap

Partene møtes i Asker og Bærum tingrett førstkommende mandag. Da skal det i første omgang avgjøres hvorvidt årsaken til problemene er prosjekteringsfeil. Et eventuelt erstatningskrav vil bli behandlet i del to av saken.

«Bravida har lidt et påregnelig økonomisk tap som følge av at varmeanlegget må utbedres», heter det i sluttinnlegget.

Artikkelen fortsetter under:

Installasjonsselskapet ønsker ikke å opplyse hvor stort tapet er.

- Vi har ingen kommentar til denne saken nå utover at prosjekteringsfeilen har påført oss og sluttkunden utfordringer, sier markedsdirektør i Bravida Norge, Stian Søhoel, til Børsen.

- Kommer for sent

Asplan Viak ber på sin side om frifinnelse i saken og argumenterer med at Bravida uansett har reklamert for sent.

«Det vises til at Bravida i hvert fall i september 2017 hadde nødvendig kunnskap, og at det således er for sent når reklamasjonen først fremsettes den 15. januar 2018.»

Verken Asplan Viak eller deres advokat har besvart Børsens henvendelser fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer