Hete Sørenga-soverom havner i retten

Krever millionerstatning etter trøblete temperaturer.

SKREKKELIG VARMT: Det har vært stor boligutvikling på Sørenga i Oslo de siste åra. I ett av prosjektene har det oppstått rettslig strid. Foto: NTB Scanpix
SKREKKELIG VARMT: Det har vært stor boligutvikling på Sørenga i Oslo de siste åra. I ett av prosjektene har det oppstått rettslig strid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

På Sørenga i Oslo krangles det om overopphetede soverom - og det skyldes ikke oppladning til valentinsdagen.

Det har oppstått storbråk mellom aktørene i et boligkompleks, som følge av soveromstemperaturer opp mot 30 grader.

Roten til problemene er 20 uisolerte varmerør som går gjennom soverommene i totalt fem leiligheter. Nå skal partene møtes i retten.

Ifølge Teknisk Ukeblad, som først omtalte saken, har installasjonsselskapet Bravida saksøkt ingeniørfirmaet Asplan Viak for om lag én million kroner i erstatning.

- Fullt ut forsvarlig

Førstnevnte aktør hevder at problemene kan knyttes til en prosjekteringsfeil av Asplan Viak.

«Det utgjør en prosjekteringsfeil at Asplan Viak AS har prosjektert en løsning med varmerør gjennom soverommene, som medfører en slik oppvarming at leilighetene ikke kan få en normal romtemperatur på soverommene», heter det i sluttinnlegget fra Bravida, som Børsen har fått tilgang til.

Artikkelen fortsetter under:

De mener ingeniørfirmaet burde presentert en annen løsning, eksempelvis ved å legge rørene til korridoren i leilighetene. Asplan Viak mener på sin side at de har utført arbeidet etter avtalen, og at Bravida gjorde installasjonsjobben feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer