Krypto-par har blitt sensasjon:

Hevder frosne embryoer hindrer fluktforsøk

En deltidsmagiker og «verdens verste» rapper ble tidligere i uka pågrepet etter milliardbeslag av bitcoin.

«VERDENS VERSTE RAPPER»: Musikkarrieren til Heather «Razzlekhan» har fått stor oppmerksomhet, men kanskje ikke helt slik hun hadde håpet. Foto: Skjermdump/Youtube
«VERDENS VERSTE RAPPER»: Musikkarrieren til Heather «Razzlekhan» har fått stor oppmerksomhet, men kanskje ikke helt slik hun hadde håpet. Foto: Skjermdump/Youtube Vis mer
Publisert

Tirsdag ble ekteparet Heather «Razzlekhan» Morgan (31) og Ilya «Dutch» Liechtenstein (34) pågrepet etter historiens største bitcoinbeslag. 119 754 bitcoin til en verdi av 575 millioner kroner ble stjålet under et hackerangrep mot en kryptobørs i 2016.

Verdien i dag er på svimlende 35,6 milliarder kroner.

Pressen har døpt ekteparet for «kryptoens Bonnie og Clyde», og det er ikke utenkelig at strømmetjenesten Netflix allerede legger planer for nok en oppsiktsvekkende true crime-fortelling.

Fart på rapperkarrieren

Det er spesielt Morgan, som går under artistnavnet «Razzlekhan», som har fått overskriftene til å hagle. Den 31 år gamle rapperen omtaler seg selv som «Krokodillen av Wall Street» og «den tyrkiske Martha Stewart».

Selv om Youtube-kontoen hennes nå er stengt, har musikkvideoene hennes fått massiv oppmerksomhet.

I VARETEKT: Ilya Lichtenstein og Heather Morgan er døpt av pressen til «kryptoens Bonnie og Clyde». Foto: Heather Morgan/Facebook
I VARETEKT: Ilya Lichtenstein og Heather Morgan er døpt av pressen til «kryptoens Bonnie og Clyde». Foto: Heather Morgan/Facebook Vis mer

Og det er ikke musikktalentet hennes som trekkes fram. Flere kaller henne «den verste rapperen noensinne», og mener musikken hennes er et langt større lovbrudd enn den angivelige bitcoin-svindelen.

«Hennes opptreden er toneløs, versene er kleine og den tilhørende musikkvideoen er ikke mye bedre», skriver Engadget-blogger Igor Bonifacic om låta «Cutthroat Country».

Den beste delen, mener han, er imidlertid verselinja som indikerer skyld i bitcoin-svindelen. Her rapper hun om å stjele passord og å overføre midlene til seg selv.

Morgan har også vært aktiv på TikTok, hvor hun blant annet har gitt et innblikk i sitt og ektemannens liv i New York, sammen katten sin. I biografien beskriver hun seg selv som «surrealistisk New York-artist og rapper med synestesi».

GIR TIL DE FATTIGE: Krypto-rikingen Wong Ching-Kit har en litt annen måte å drive bistand på - og det liker ikke politiet. Video: Coin Young Master, Facebook/Epoch Cryptocurrency/AP Vis mer

Hun har også skrevet flere innlegg for finansmagasinet Forbes, hvor hun er oppgitt som «økonomist, serie-entreprenør, investor og rapper».

Kan få 25 års fengsel

I ektemannens sosiale medier omtaler han seg selv som deltids-magiker og oppgir at han studerte psykologi før han startet opp flere selskaper. De to forlovet seg i 2019, men det er ikke kjent når kryptoparet ga hverandre sine ja. Han har dobbelt statsborgerskap, i USA og i Russland.

DRØMMER OM FAMILIE: Kryptoparet skal ha fryst ned embryoer for å skaffe seg barn. Det kan bli vanskelig nå. Foto: Heather Morgan/Facebook
DRØMMER OM FAMILIE: Kryptoparet skal ha fryst ned embryoer for å skaffe seg barn. Det kan bli vanskelig nå. Foto: Heather Morgan/Facebook Vis mer

Det amerikanske justisdepartementet skriver at paret kan få opp til 25 år i fengsel for hvitvasking og svindel.

«Liechtenstein og Morgan skal ha konspirert for å hvitvaske inntektene fra 119 754 bitcoin som ble stjålet fra Bitfinex sin plattform, etter at en hacker brøt seg inn i systemene og startet mer enn 2000 uautoriserte transaksjoner», står det i kjennelsen.

Disse transaksjonene skal så ha funnet veien til Liechtensteins digitale lommebok. 25 000 av de stjålne bitcoinene skal deretter ha blitt overført fra ham, gjennom det som beskrives som en «komplisert hvitvaskingsprosess», til kontoer kontrollert av ham og kona.

De gjenværende 94 000 bitcoinene er blitt stående i den såkalte digitale lommeboka, og er gjenopprettet av politiet.

Paret sitter nå i varetekt, og skal i fengslingsmøte mandag. Her skal dommeren blant annet avgjøre kausjonsvilkår.

Drømmer om barn

I den forbindelse har parets advokat, Samson Enzer, levert et dokument hvor han skriver at det ikke er noen fluktrisiko under etterforskningen.

«Paret vil aldri flykte fra landet på grunn av risikoen for å miste tilgang til muligheten til å få barn, som de har diskutert å få dette året fram til livene deres ble forstyrret av arrestasjonen i denne saken», skriver han, ifølge CNBC.

POPULÆRT: Slik kan du kjøpe og selge Bitcoin. Men det er mye du må passe på før du gjør det. Her får du en enkel forklaring. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Morgan og Liechtenstein skal ha fryst ned flere embryoer ved et sykehus i New York for å kunne gjennomføre assistert befruktning, skriver advokaten videre.

Han hevder også at paret valgte å bli i Manhattan-leiligheten til tross for at de kjente til at de ble utpekt under etterforskningen for flere måneder siden.

Kausjon er foreløpig satt til fem og tre millioner dollar for henholdsvis Liechtenstein og Morgan, med vilkår om betinget fengsling og overvåkning.

Hvordan ekteparet stiller seg til siktelsene er foreløpig ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer