Hevder medisintest floppet - kraftig børsfall

Testresultater ga børsfall i stedet for jubel hos produsent. - Ingen vidundermedisin, sier norsk ekspert.

FLERE SCENARIER: Det jobbes globalt med å finne en kur mot coronaviruset. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
FLERE SCENARIER: Det jobbes globalt med å finne en kur mot coronaviruset. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ikke-godkjente ebolamedisinen remdesivir har floppet i sin første kliniske test mot coronaviruset, skriver Financial Times. Resultatet skal i stedet for bekjempelse av viruset, ha vært skuffede forskere og investorer.

Legemiddelet har vært omtalt som blant de mest lovende for å behandle coronaviruset, men verdens forskningsmiljøer vet foreløpig lite om effekten.

Forventningene var også høye, men resultatene sto på ingen måte til forventningene da de foreløpig siste resultatene kom, skriver avisa. Ifølge dokumenter avisa har fått tilgang til, har testingen av medikamentet, utviklet av amerikanske Gilead Sciences, vært gjennomført i Kina.

- Ikke entydige

237 personer skal ha deltatt, hvorav 158 av dem fikk medisinen. I tillegg til å ikke bekjempe viruset, fikk deltakerne betydelige bivirkninger, skriver Financial Times. Dette skal ha ført til at 18 av testpersonene ble tatt av studien.

WHO skal stå bak dokumentene fra studien, som ble publisert ved en feil. Selskapet selv har gått ut og sagt at påstandene i dokumentene gir en upassende beskrivelse av studien - og viser blant annet til at få personer deltok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer