Elon Musk

Hevder Musk skrøt av Putin-samtale

SpaceX-eier Elon Musk skal ha skrytt av å ha snakket med Russlands president Vladimir Putin til den øverste militære ledelsen i USA, ifølge tidligere viseforsvarsminister.

MEKTIG: Elon Musk har blitt en stadig mektigere aktør internasjonalt. Han har også en sentral rolle i krigen i Ukraina. Foto: JOEL SAGET / AFP
MEKTIG: Elon Musk har blitt en stadig mektigere aktør internasjonalt. Han har også en sentral rolle i krigen i Ukraina. Foto: JOEL SAGET / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): I en omfattende profil av SpaceX- og Tesla-eier Elon Musk i The New Yorker beskriver den kjente amerikanske journalisten Ronan Farrow en milliardær med usedvanlig stor innflytelse på geopolitikken. Samtidig tegner profilen et bilde av en mann som ser ut til å ha et komplisert privatliv.

USAs tidligere viseforsvarsminister Colin Kahl avslører blant annet at Musk skal ha hatt en personlig samtale med Russlands president, Vladimir Putin.

Ifølge Kahl skal Musk ha fortalt dette til toppledelsen i Pentagon under en telefonsamtale i oktober i fjor om det satellittbaserte internettet Starlink, som lages av Musks SpaceX-selskap, og som de har levert til det ukrainske forsvaret. Også andre kilder bekrefter dette til det amerikanske nyhetsmagasinet.

- Nervøs

- Min slutning var at han var i ferd med å bli nervøs for at Starlinks involvering i økende grad ble sett på i Russland som et bidrag til å hjelpe Ukrainas krigsinnsats, og han så etter måter å blidgjøre russerne på, sier Kahl til The New Yorker.

I oktober i fjor avviste imidlertid Musk selv at han hadde snakket med Putin om dette. I et innlegg på sin egen plattform X, som tidligere het Twitter, sa han at han bare hadde snakket med Putin én gang tidligere, og at det var 18 måneder tilbake i tid, og at samtalen hadde handlet om romfart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.