Busstreiken

Hevder pasienter rammes: - Ikke riktig

Krangler om dispensasjonsordning under busstreiken.

UTHOLDENHET: Tillitsvalgt i Fellesforbundet, Unibuss, Annstein Garnes mener at folk er klare for å streike så lenge det trengs. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Reporter: Jørgen Gilbrant Vis mer
Publisert

Busstrafikken over hele landet er lammet etter at 8300 bussjåfører er tatt ut i streik.

Bussjåførene krever en solid lønnsøkning, men har foreløpig ikke fått gjennomslag hos arbeidsgiversiden, representert ved NHO Transport.

Nå krangler partene om en dispensasjonsordning, som skal sikre at streiken ikke rammer liv og helse.

Hevder pasienttransport rammes

- Streiken rammer deler av pasienttransporten. Det synes ikke vi er riktig i dagens situasjon, sier Jon Stordrange, administrerende direktør i NHO Transport, til Dagbladet.

Stordrange hevder at streiken rammer ruter til og fra kritiske funksjoner som sykehus, og mener arbeidstakerorganisasjonene burde vært mer selektive i hvem de tok ut i streik.

Det er Fellesforbundet, Yrkestrafikkforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet som representerer bussjåførene.

Kommunikasjonssjef André Nerheim i Fellesforbundet sier til Dagbladet at helsetransporten går som vanlig, og påpeker at arbeidsgiversiden kan ty til følgende løsning:

- Dersom noen arbeidsgivere ser at streiken kan ramme liv og helse, er det deres plikt å søke forbundene om dispensasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer