Ukrainsk etterretning:

Hevder russerne jakter sanksjonshull

Ukrainsk etterretning mener president Vladimir Putin har en plan for eksport av varer - tross vestens sanksjoner.

SMUTTHULL: Kan det finnes smutthull for president Putin i Vestens sanksjonspakke? Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB
SMUTTHULL: Kan det finnes smutthull for president Putin i Vestens sanksjonspakke? Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det innføres stadig flere sanksjoner fra Vesten mot Russland etter invasjonen av Ukraina for drøye to måneder siden.

Land som USA har gått hardt ut og hevder det økonomiske systemet i Russland er på kanten av kollaps.

Nå hevder derimot Ukrainsk etterretning at Russland har søkt til nabolandene, og tidligere samarbeidspartnere, for å lage smutthull i sanksjonene.

Hovedetterretningsdirektoratet i Ukrainas forsvarsdepartement skriver på Facebook at den russiske presidenten Vladimir Putin nå snur seg mot blant annet Georgia, Armenia og Aserbajdsjan for å lette på de økonomiske utfordringene som følge av sanksjonene.

Økonomisk avhengighet

Det ukrainske statseide nyhetsbyrået Ukrinform hevder Russlands ønsker å starte produksjon av komponenter for det russiske militæret i CSTO-landene.

CSTO, på norsk Den kollektive sikkerhetspakten, er en militærallianse mellom Russland, Hviterussland, Armenia, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Usbekistan.

Etterretningen mener det også kan øke CSTO-landenes økonomiske avhengighet til Russland, noe som skal være av Kremls interesse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer