Erna Solberg i Stavanger:

Hevder Vedum robber Vestlandet

Erna Solberg frir til kystbyene med oppsiktsvekkende påstand: Regjeringen er vestlandsfiendtlig og snyter skatt ut av Distrikts-Norge.

VIL TA OLJEBYEN TILBAKE: Erna Solberg møtte få potensielle velgere i et folketomt Stavanger sentrum en tirsdag morgen. Men hun har stor tro på maktskifte i byen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL TA OLJEBYEN TILBAKE: Erna Solberg møtte få potensielle velgere i et folketomt Stavanger sentrum en tirsdag morgen. Men hun har stor tro på maktskifte i byen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): - Det de fant på, med den monsterskatten ... Det er ekstremt viktig at den tas vekk ...

- Det var som å møte veggen, rett og slett ...

I et trangt, stavangersk sjøhus sitter bedriftsledere og næringslivstopper og lufter sin frustrasjon over Støre-regjeringen.

Foran dem sitter Høyre-leder Erna Solberg og smiler og nikker. Klagene på skatter og avgifter for næringslivet passer som hånd i hanske i hennes valgkamp:

Når den blå Erna-bussen tirsdag kveiler seg gjennom oljebyene Stavanger og Sandnes, er det for å minne velgerne om at denne regionen egentlig var blå.

- Jeg mener at regjeringen er vestlandsfiendtlige, med de konkrete skatteøkningene, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Rogaland betaler mest

Hun frir til frustrerte blå velgere ved å presentere nye tall overfor Dagbladet:

Næringslivet i Rogaland er mye hardere rammet av Støre-regjeringens skatteøkninger, enn andre steder i landet. Det viser et nytt regnestykke som Høyre har fått utarbeidet, basert på tall fra SSB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.