Storbritannia:

Hever minstelønna med 10 prosent

Regjeringen i Storbritannia vil heve minstelønna med nesten 10 prosent til 11,44 pund i timen.

HEVER MINSTELØNN: Storbritannias minstelønn vil øke med 9,8 prosent til 11,44 pund i timen fra april 2024. Foto: Shutterstock / NTB
HEVER MINSTELØNN: Storbritannias minstelønn vil øke med 9,8 prosent til 11,44 pund i timen fra april 2024. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Summen tilsvarer 153 kroner etter dagens kurs. Finansminister Jeremy Hunt kunngjorde endringen tirsdag, i forkant av et revidert budsjett som regjeringen skal legge fram denne uka.

Målt som andel av gjennomsnittslønn får Storbritannia nå en av de høyeste minstelønnene av alle rike land, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Bakteppet for hevingen er levekostnadskrisa i landet, og den skyhøye prisveksten som nådde hele 11,1 prosent - det høyeste nivået på 40 år, skriver The Guardian.

Ifølge avisa er dette den største kontant-økningen på det laveste lønnsnivået i landets historie. Hevingen utgjør 1800 pund, om lag 24 000 kroner etter dagens kurs, i året.

Rund 2,7 millioner arbeidere vil dra direkte fordel av økningene, sier myndighetene ifølge Reuters.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer