Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Historisk: - Alt annet enn normalt

Boligprisfall i desember, men det har likevel aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i løpet av en desember-måned som i 2021.

Eiendom Norge presenterer boligprisene for 2022 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene sank med 1,3 prosent desember. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,2 prosent.

Det kommer fram i Eiendom Norges offisielle boligprisstatistikk som ble presentert onsdag formiddag.

- Boligprisene i Norge sank i desember som normalt for måneden. Antall solgte boliger derimot er alt annet enn normalt. Det har aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i løpet av en desember-måned som i 2021, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

- Første gang

I desember ble det solgt 4055 boliger i Norge, noe som er 6,4 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2020.

- Med de mange salgene i desember fikk vi for første gang i boligprisstatistikkens historie over 100 000 solgte bruktboliger gjennom et år. Nesten halvparten av veksten i antall transaksjoner er kommet i Agder og Rogaland. Denne regionen har i 2021 fått et løft i boligpriser og omsetning etter nesten et tiår med svak utvikling, sier Lauridsen.

Videre kommer det fram at boligprisene steg med 5,2 prosent i 2021. Lauridsen understreker imidlertid at det er store forskjeller i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer