Historisk år for Oljefondet

Fondet fikk i 2019 en rekordavkastning på 1.692 milliarder.

HISTORISK: Øystein Olsen (t.h.), leder for hovedstyret i Norges Bank og sjef i Statens pensjonsfond Yngve Slyngstadkan juble for at Oljefondet fikk en avkastning på 19,9 prosent i 2019. Det tilsvarer 1.692 milliarder kroner.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HISTORISK: Øystein Olsen (t.h.), leder for hovedstyret i Norges Bank og sjef i Statens pensjonsfond Yngve Slyngstadkan juble for at Oljefondet fikk en avkastning på 19,9 prosent i 2019. Det tilsvarer 1.692 milliarder kroner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens pensjonsfond utland, eller oljefondet, fikk i 2019 en avkastning på 19,9 prosent. Det tilsvarer 1.692 milliarder kroner.

Det er den høyeste kroneavkastningen i et enkeltår i fondets historie, og den nest beste avkastningen i prosent.

Det kom fram da Norges Bank Investment Management presenterte årsrapporten for Statens pensjonsfond utland 2019 på en pressekonferanse i Norges Banks lokaler i dag.

- Historisk år

- 2019 har vært et svært godt år for fondet. Markedsverdien av fondet økte 1.832 milliarder kroner til 10.088 milliarder kroner ved utgangen av året. Dette er den største verdistigningen i et enkelt år i fondets historie, sier Øystein Olsen, leder for hovedstyret i Norges Bank på pressekonferansen, ifølge NTB.

Avkastningen på fondets aksjeinvesteringer var 26 prosent, mens plasseringene i unotert eiendom fikk en avkastning på 6,8 prosent. Renteinvesteringene fikk en avkastning på 7,6 prosent.

Fondets samlede avkastning var 0,23 prosentpoeng høyere enn avkastningen på referanseindeksen.

- 2019 har vært et historisk godt år, drevet av positiv aksjeavkastning i alle fondets hovedmarkeder og i samtlige aksjesektorer, sier oljefondets leder Yngve Slyngstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer