Historisk dyrt leiemarked: - Bekymret

Malin Sollien Lundegård (24) er redd for at hun ikke kommer til å finne en leilighet hun kan leie i Oslo.

DYRT: Malin Sollien Lundegård (24) leiter nå etter en leilighet hun kan bo i i Oslo sammen med katten sin Pusur. Hun er redd for at hun ikke finner en leilighet, og at hun må bo hos søsteren sin i en periode. Foto: Privat
DYRT: Malin Sollien Lundegård (24) leiter nå etter en leilighet hun kan bo i i Oslo sammen med katten sin Pusur. Hun er redd for at hun ikke finner en leilighet, og at hun må bo hos søsteren sin i en periode. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Man må jobbe mer, og spinke og spare for å leve akkurat nå.

Det sier Malin Sollien Lundegård (24) til Børsen.

Hun flytta til Oslo fra Dokka for tre måneder siden, for å jobbe i stallen på Øvre Fossum gård. Da var hun heldig, og fant fort en leilighet som hun kunne flytte inn i sammen med katten sin Pusur.

I starten av august fikk hun likevel beskjed fra huseieren om at hen skal selge huset, og at hun må finne et nytt sted å bo.

- Jeg har ikke fått noe napp enda, det er veldig stor konkurranse nå. Det har også gått veldig opp i pris, så jeg er bekymret for om jeg i det hele tatt kommer til å finne noe som passer for meg og katten min til riktig pris. Det er litt for dyrt å leie alene i Oslo akkurat nå, sier Sollien Lundegård.

- Urovekkende

Ifølge Eiendom Norges utleieboligstatistikk som kom onsdag morgen, steg leieprisene i de fire store byene med 2,7 prosent i andre kvartal i 2022. Det er en historisk sterk oppgang.

Stavanger/Sandnes og Bergen hadde sterkest leieprisutvikling det siste året med en oppgang på 10,3 og 6,6 prosent. Deretter fulgte Trondheim med en oppgang på 4,7 prosent og Oslo med 3,6 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.