Historisk høye ledighetstall

Mange amerikanske forbrukere og forretninger sliter med å holde hodet over vann.

SKREKKTALL: Forrige uke kom det inn 900 000 nye søknader om dagpenger i USA. Foto: Johannes Eisele / AFP / NTB Scanpix
SKREKKTALL: Forrige uke kom det inn 900 000 nye søknader om dagpenger i USA. Foto: Johannes Eisele / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De ferske tallene som ble offentliggjort torsdag, viser at det forrige uke kom inn 900 000 nye søknader om dagpenger i USA, ifølge The Washington Post.

Tallene vitner om en nedgang fra forrige uke, men er fortsatt historisk høye. Før pandemien rammet USA i mars, var det vanligvis rundt 225 000 nye ledige som søkte om støtte hver uke, ifølge NTB.

Ledighetstallene finner sted samtidig som verdens største økonomi fortsatt preges av stor smittevekst og tilhørende restriksjoner innført på landets næringsliv.

Tirsdag ble det kjent at USA, som det første landet i verden, har passert 400 000 coronadødsfall, ifølge tall fra Johns Hopkins-universitetet.

Inntekter falt dramatisk

Joe Biden står nå overfor tunge løft som president i USA - med en økonomi i krise, en pandemi som har krevd 400 000 liv og et land som er dypt splittet, både politisk og sosialt.

- Det som er unikt for Biden er ikke så mye det faktum at det er krise. Det er antallet konkurrerende kriser, sier Mary Stuckey, professor i kommunikasjon ved Penn State University.

Med ti millioner færre jobber tilgjengelig i forhold til da pandemien startet i mars i fjor, sliter mange amerikanske forbrukere og forretninger med å holde hodet over vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer