New Zealand

Historisk nedgang

New Zealands BNP krympet med 12,2 prosent i årets andre kvartal. Det er den største kvartalsvise nedgangen som noensinne er blitt registrert i landet.

KRYMPET: Landets brutto nasjonalprodukt krympet med 12,2 prosent i årets andre kvartal – den største nedgangen som er blitt registrert noen gang. Bilde fra Auckland, New Zealand. Foto: Chris Howey / Shutterstock / NTB scanpix
KRYMPET: Landets brutto nasjonalprodukt krympet med 12,2 prosent i årets andre kvartal – den største nedgangen som er blitt registrert noen gang. Bilde fra Auckland, New Zealand. Foto: Chris Howey / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tallene var imidlertid noe bedre enn forventet, og finansminister Grant Robertson mener regjeringen gjorde rett i å stenge grensene i mars og innføre strenge nedstengningstiltak.

- Å gå ut hardt og tidlig mot pandemien gjorde at vi kan komme tilbake fortere og sterkere, sier han.

New Zealand har kun registrert 25 coronarelaterte dødsfall.

Men før valget neste måned anklager deler av opposisjonen Jacinda Arderns regjering for å feile befolkningen, siden de ikke har holdt økonomien gående.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer