Historisk opptur på Wall Street

De amerikanske børsene fulgte verdensmarkedene oppover, og Dow Jones-indeksen steg over 2000 poeng tirsdag etter økt håp om en krisepakke fra Kongressen.

OPPTUR: Mandag hadde flere amerikanske børser den dårligste dagen på mange år. Tirsdag stiger de igjen. Foto: Johannes Eisele / AFP / NTB scanpix
OPPTUR: Mandag hadde flere amerikanske børser den dårligste dagen på mange år. Tirsdag stiger de igjen. Foto: Johannes Eisele / AFP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske aksjeindeksen Dow Jones steg med 11,4 prosent tirsdag. Det betyr at dette ble den dagen med størst prosentvis økning siden 1933. Det skriver CNBC.

Oppgangen tilskrives nyheter om at Kongressen i USA nærmer seg enighet om en enorm redningspakke for den amerikanske økonomien, og at president Trump har sagt at han håper de kan åpne landet igjen til påske.

Flere av de andre indeksene på Wall Street har også en god tirsdag. Standard & Poors 500 stiger med 9,4 prosent, og Nasdaq Composite stiger med 8,1 prosent.

Både Dow Jones og S&P 500 hadde en elendig mandag. Begge to endte på det laveste de har vært siden 2016.

Totalt sett var det den beste dagen på Wall Street på ti år, ifølge Financial Times.

Enkeltaksjer som bidro til Dow Jones vekst tirsdag var blant annet Chevron, American Express, Boeing og American som alle sammen steg over 14 prosent.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer