Historisk prislapp: 148 milliarder

Den franske luksusgiganten Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) kjøper smykkegiganten Tiffany & Co for rekordsum.

SOLGT: Den franske luksusgiganten Louis Vuitton Moët Hennessy-gruppen (LVMH) opplyser i en uttalelse at selskapet har landet en avtale om å kjøpe det amerikanske smykkeselskapet Tiffany & Co. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB Scanpix
SOLGT: Den franske luksusgiganten Louis Vuitton Moët Hennessy-gruppen (LVMH) opplyser i en uttalelse at selskapet har landet en avtale om å kjøpe det amerikanske smykkeselskapet Tiffany & Co. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ikoniske amerikanske smykkegiganten Tiffany er solgt for 148 milliarder kroner (16,2 milliarder dollar) til det franske luksuskonsernet LVMH, melder sistnevnte selskap mandag morgen, ifølge CNBC.

Ifølge Bloomberg er dette det største oppkjøpet i luksusmerkesegmentet noensinne.

Tiffany, spesielt kjent for gifteringer og andre luksussmykker, ble grunnlagt i New York i 1837. Merket ble udødeliggjort i filmen «Breakfast at Tiffany's» med Audrey Hepburn fra 1961.

Selskapet opplevde inntektsfall siden 2015, men har snudd om på resultatene siden 2017, skriver Reuters.

Luksusgruppa og holdingselskapet LVMH eier allerede merkevarer som Dior, Louis Vuitton, Bulgari, TAG Heuer og en rekke luksusmerker av vin og brennevin.

LVMH-sjef Bernard Arnault er rangert som Europas rikeste og tredje rikest i verden. Han er god for nær 1000 milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer