Historisk stort jobbtap i Danmark

Rekordmange 73 000 jobber gikk tapt i Danmark i løpet av april måned. - Rystende, sier sjeføkonom.

UHYGGELIG REKORD: Skrekktallene fra finanskrisen blir overgått med femgangen under de to første coronamånedene. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
UHYGGELIG REKORD: Skrekktallene fra finanskrisen blir overgått med femgangen under de to første coronamånedene. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fem ganger så mange som under noen måned under den brutale finanskrisen.

Inkludert måneden før, er 93 000 fulltidsstillinger borte i nabolandet i sør.

- Vi har aldri tidligere sett et så voldsomt fall i sysselsettingen på bare to måneder, sier sjeføkonom Tore Stramer i næringslivsorganisasjonen Dansk Erhverv til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Han kaller tallene «rent ut sagt rystende lesing».

Til sammenlikning ble 27 000 stillinger borte i mars og april under finanskriseåret 2009 - da ledigheten forrige gang var på sitt høyeste.

Det er nedstengningen som følge av coronapandemien som utløser det historiske jobbfallet i Danmark.

Skrekktallene kan bli enda mørkere.

De mange dansker som har nytt godt av ordningen med lønnstilskudd er nemlig ikke med i tallmaterialet fra det danske statistikkbyrået.

Ordningen er en del av den danske regjeringens krisepakker. Den utløper i august - og det er langt fra sikkert at alle som nå er på lønnstilskudd vil vende tilbake til jobb innen den tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer