Historisk utvikling: Frykter «voldsom» prisvekst

Da coronakrisa kom til Norge, spådde «alle» et brutalt fall i boligprisene. Torsdag kom tallene som viser en historisk prisvekst i mai.

REKORD: Boligpristallene for denne måneden viser en historisk prisvekst i mai. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 1,9 prosent i mai i år. Korrigert for sesongvariasjoner har prisene gått opp med 1,4 prosent. Boligprisene i landet er med det nå 2,5 prosent høyere enn for et år siden.

Det viser ferske tall for boligprisene i Norge i mai i år, som Eiendom Norge la fram under en pressekonferanse torsdag.

- Boligprisene steg kraftig i alle områder i Norge i mai. Dette er den sterkeste oppgangen i en mai måned i boligprisstatistikkens historie, og utviklingen mer enn korrigerer det sesongkorrigerte fallet i boligprisene i mars og april i kjølvannet av tiltakene mot korona-utbruddet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Det er et fundamentalt brudd med alle framtidsutsiktene som ble lagt fram av landets eksperter da coronakrisa nådde Norge. I mars anslo NHO at boligprisene ville falle med voldsomme åtte prosent i år, og så seint som 5. mai anslo DNB Markets at boligprisene ville falle med 4,3 prosent i år.

Det ville i så fall ha utgjort det kraftigste fallet siden finanskrisen.

I stedet melder Eiendom Norge i dag om den kraftigste oppgangen som noen gang er registrert i boligprisstatistikken for måneden mai. Grafen under går med andre ord i motsatt retning av hva ekspertene inntil nylig hadde anslått:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer