Historisk vekst: - Overraskende

Eksportverdien for norsk sjømat i oktober knuser tidligere rekorder. Det forrige rekordåret 2021 er dessuten allerede slått.

REKER: Oktober måned har en rekordhøy eksportverdi for en rekke sjømatarter. Foto: NTB
REKER: Oktober måned har en rekordhøy eksportverdi for en rekke sjømatarter. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eksportverdien for norsk sjømat endte på hele 15,4 milliarder kroner i oktober, viser ferske tall fra Norges sjømatråd.

Det er en økning på 3,3 milliarder kroner, eller 27 prosent, fra samme måned i fjor, og rekordhøy eksportverdi for norsk sjømat i en enkeltmåned.

- Det er veldig sterke tall og sterkere enn forventet, gitt situasjonen vi har i Europa med økte priser både på mat og energi. Folk har generelt mindre å rutte med, sier lakseanalytiker i Norges sjømatråd, Paul T. Aandahl, til Børsen.

Administrerende direktør Christian Chramer i Norges sjømatråd sier:

- Norsk sjømateksport opplevde en historisk vekst i oktober. Verdien på 15 milliarder kroner er ikke bare en solid rekord. Det betyr at vi hver eneste dag i denne måneden eksporterte sjømat for i underkant av 500 millioner kroner. Det er enorme tall og forteller hvor viktig denne næringen er for Norge.

Årsrekorden knust

Hittil i år har Norge eksportert sjømat for totalt 123,9 milliarder kroner, og dermed er også rekorden fra i fjor på 120,8 milliarder (for hele året totalt) allerede slått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer