Parler

Hit flykter Trump-vennene

Donald Trumps tilhengere blir stadig mer frustrerte over det de oppfatter som sensur hos Facebook og Twitter. Millioner har derfor meldt overgang til det nye sosiale mediet Parler hvor det er fullt av konspirasjonsteorier, Trump-tilhengere og porno.

SPILLER GOLF: USAs president, Donald Trump, på telefonen under en golfrunde på sin egen golfbane i Virginia 26. november. Foto: Tasos Katopodis/Getty Images/AFP
SPILLER GOLF: USAs president, Donald Trump, på telefonen under en golfrunde på sin egen golfbane i Virginia 26. november. Foto: Tasos Katopodis/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): I flere år gjorde Facebook og Twitter fint lite med alle usannhetene, løgnene og konspirasjonene USAs president, Donald Trump, og andre gladelig spredte. Men de siste månedene har begge gigantene trappet opp kampen. Etter valget 3. november er det særlig Trumps gjentatte påstand om omfattende valgfusk og at valget ble stjålet fra ham, som er blitt flagget. I tillegg har både Facebook og Twitter gjort forsøk på å bremse spredningen av feilinformasjon om pandemien og vaksiner.

Mange Trump-tilhengere oppfatter nå det som skjer som en form for sensur og prøver derfor å finne andre arenaer på nettet. Den siste tida har derfor millioner flokket set til twitterliknende, Parler, melder CNN.

- Tatt ned

I dagene etter valget toppet Parler listene over nedlastede apper både hos Apple og Android. Nå har plattformen for alvor blitt et samlingssted for Trump-støttede konspirasjonsteorier. Denne uka er noen av de trendende hashtagene #TrumpWon, #VoterFraud og #NeverQuit.

- Jeg kan skrive hva som helst på Facebook, og det blir tatt ned og faktasjekket, forklarer Trump-tilhengeren Kim Ashworth til TV-kanalen. Hun deltok da på et «Stop the Steal»-arrangement i Georgia og er en av dem som har migrert til parler, som er langt mer avslappet med å faktasjekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.