Hittegods: De villeste luksusfunnene

Får inn enkeltobjekter til flere hundre tusen kroner - som ingen savner.

FORGLEMMEGEI: Hvert år legger tusenvis av passasjerer fra seg et voldsomt antall personlige eiendeler rundt og på flyplasser. Et stort volum, deriblant gjenstander av høy verdi, blir aldri etterlyst eller hentet. Foto: Anders Britts / TT-Scanpix
FORGLEMMEGEI: Hvert år legger tusenvis av passasjerer fra seg et voldsomt antall personlige eiendeler rundt og på flyplasser. Et stort volum, deriblant gjenstander av høy verdi, blir aldri etterlyst eller hentet. Foto: Anders Britts / TT-Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke uvanlig at folk glemmer verdigjenstander, men denne klokka er nok en av de dyreste jeg har erfart at vi har fått inn, sier driftssjef for hittegodsavdelingen ved Oslo Lufthavn, Per Julius Helweg, til Børsen.

Hvert år haster millioner av passasjerer gjennom terminalen ved Norges hovedflyplass Gardermoen. I kampens hete legger vi fra oss både mobiltelefoner, PC-er, lommebøker, klær og smykker - ja, til og med beinproteser, pustemaskiner og sexleketøy.

- Jeg blir nesten ikke overrasket lenger.

Foruten funn av den kuriøse sorten, havner også større verdisaker i glemmekassa. Gjenstander som aldri blir meldt savnet.

- Luringer

Nylig sto Helweg og hans kolleger overfor et slikt tilfelle da en luksusklokke til 260 000 kroner fant veien til hittegodskontoret. Etter at Mitt Jessheim først omtalte saken, har tre personer meldt seg som potensiell eier.

- Vi er vanligvis forsiktig med å gå ut med detaljer i mediene, da det alltid er noen luringer som ringer. Disse tre mente alle at det var deres klokke, men den rettmessige eieren meldte seg aldri til oss, så vi leverte den videre til namsmannen, forteller Helweg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer