Hjemmekontor for 200 ansatte i Help forsikring

Tiltaket kommer etter at flere har fått påvist smitte.

BEKREFTER: Johan Dolven, administrerende direktør i Help forsikring. Foto: Help forsikring
BEKREFTER: Johan Dolven, administrerende direktør i Help forsikring. Foto: Help forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fem personer er blitt påvist smittet av coronaviruset i Help forsikring. Dermed har selskapet besluttet hjemmekontor for samtlige 200 ansatte, ifølge Dagens Næringsliv.

- Ja, det er flere som har fått påvist smitte, og flere som har testet seg og blitt påvist friske. Vi valgte i går formiddag å sende alle 200 ansatte til hjemmekontor, og det gjelder alle ut denne uken. Alle som er i karantene må holde seg hjemme i 14 dager, sier Johan Dolven, administrerende direktør i Help forsikring, til DN.

Han opplyser at driften ellers går som normalt.

Tirsdag kveld hadde FHI registrert 277 tilfeller av koronavirus i Norge, en økning på 85 fra dagen i forveien. Sju av de smittede er innlagt på sykehus. Smitteverneksperter ser for seg at 2,2 millioner mennesker kan bli smittet av coronaviruset i Norge i løpet av det kommende året.

Helsedirektoratets anbefalinger:

  • Det anbefales å avlyse arrangementer som konserter, teater, opera, kino, idrettsarrangementer og konferanser med mer enn 500 personer.
  • Kommunene bes gjøre en risikovurdering av alle arrangementer med mer enn 100 deltakere.
  • Viruset smitter gjennom dråpesmitte, noe som gjør at det ikke skilles mellom innendørs- og utendørsarrangementer.
  • Anbefalingen gjelder også for kantiner eller forsamlingslokaler som tar flere enn 500 personer på en gang i skoler, universiteter og på arbeidsplasser, men ikke undervisning eller arbeid i store haller.
  • Arbeidsgivere bes vurdere å be noen komme senere på jobb, for å redusere antall mennesker som reiser med buss, T-bane og trikk samtidig.
  • Store arbeidsgivere som har mulighet, bes innføre hjemmekontor.

    Kilde: Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, NTB
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer