Storbritannia:

H&M-arvingen avslørt

Hennes & Mauritz-arvingen Stefan Persson eier mer en 45 eiendommer på britisk jord, men de er ikke registrert i hans navn.

RIK: Den 75 år gamle eieren av Hennes & Mauritz, Stefan Persson, har mange eiendommer over hele verden. På bildet er han 25 år yngre. Foto: Mats Fogeman / NTB
RIK: Den 75 år gamle eieren av Hennes & Mauritz, Stefan Persson, har mange eiendommer over hele verden. På bildet er han 25 år yngre. Foto: Mats Fogeman / NTB Vis mer
Publisert

Gjennom et Luxemburg-registrert foretak kalt Ramsbury Sarl, har den svenske klesmilliardæren Stefan Persson og hans familie kapret hele 45 eiendommer i Storbritannia, ifølge Bloomberg.

Det inkluderer flere gårder, i tillegg til en edvardiansk herregård i Hampshire ved landsbyen Linkenholt.

Herregården skal også ha en historisk betydning. Avisa skriver at den først ble nevnt i 1086 gjennom et manusskript kalt The Doomsday Book.

Forbes skriver at Persson eier flere eiendommer i glamorøse shoppinggater i Europa, deriblant London, Paris og Roma.

Talspersonen til familien, Kristina Stenvinkel, forteller Bloomberg at foretaket, Ramsbury Sarl, gir verken han eller familien noen skattefordeler i hjemlandet.

Ifølge Forbes er ultrarikingen god for 16,2 milliarder dollar, som i norske kroner blir over 164 milliarder.

Varslet bøter

I et eiendomsregister som Storbritannia har offentliggjort, finner man flere tusen eiendommer som er registrerte gjennom ulike foretak.

Registeret er et forsøk på å skape åpenhet i eiendomssektoren, og bekjempe hvitvasking gjennom tomme skallselskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer