H&M ba småbarnsmor gå ned i stilling

«Kanskje du ikke burde velge å jobbe i H&M hvis du har barn», lød beskjeden til Siren Eliassen. Nå legger kleskjeden seg langflat.

- ENORM PÅKJENNING: Da Siren Eliassen skulle tilbake i jobben som H&M-ansatt etter fødsel, hadde arbeidstidene blitt endret. I et forsøk på tilrettelegging - slik at hun fikk levert i barnehagen - fikk 24-åringen en oppsiktsvekkende beskjed. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- ENORM PÅKJENNING: Da Siren Eliassen skulle tilbake i jobben som H&M-ansatt etter fødsel, hadde arbeidstidene blitt endret. I et forsøk på tilrettelegging - slik at hun fikk levert i barnehagen - fikk 24-åringen en oppsiktsvekkende beskjed. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For snart tre år siden kapret Siren Eliassen (24) en jobb i Hennes & Mauritz på kjøpesenteret Oslo City. 24-åringen har i løpet av ansettelsesperioden stortrivdes i kleskjeden. Så ble hun gravid - og tok ut permisjon.

Det ble starten på et mareritt.

- Jeg har slitt med å tenke på meg selv, noe som har gått ut over matlyst og søvn. Å leve i usikkerhet på denne måten, har vært en enorm påkjenning, sier Siren Eliassen til Børsen.

- Møtt av en vegg

Mens 24-åringen var ute i permisjon, og tok seg av dattera Sofie, ble turnusen hennes brått endret fra klokka 08.00 til 07.00. I og med at datteras barnehage først åpner 07.30, gikk ikke hverdagen lenger opp i opp. Da var beskjeden fra H&M at småbarnsmora burde gå fra heltid til deltid.

Det var HK-Nytt som først omtalte saken.

- Etter at permisjon og ferie var over, spurte jeg om det var mulig å endre vaktene, bytte turnus, eller begynne seinere enkelte dager. Jeg har føler at jeg har forsøkt alle muligheter, men at jeg blir møtt av en vegg.

  • Har du opplevd noe liknende? Da vil Børsen gjerne høre din historie. Ta kontakt her.

- Dårlig løsning

Samtlige forslag til arbeidsgiveren ble avvist. Eliassens samboer, som jobber turnus innenfor vekterbransjen, fikk dermed endret sine skift. Ulempen var da at begge foreldre var satt opp på arbeid de samme lørdagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer