H&M-sjef gir seg

Overlater toppjobben til sønnen.

FAR OG SØNN: Eieren av Hennes & Mauriz, Stefan Persson avbildet sammen med sin sønn Karl-Johan i 2006. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX SVERIGE
FAR OG SØNN: Eieren av Hennes & Mauriz, Stefan Persson avbildet sammen med sin sønn Karl-Johan i 2006. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX SVERIGE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stefan Persson (72), styreleder i den svenske gigantkjeden Hennes & Mauritz, forlater sin stilling i selskapet. Det melder svenske medier torsdag morgen.

Expressen kaller det for «en historisk dag i svensk næringsliv».

- Etter mer enn 20 år som styreleder har Stefan Persson besluttet å ikke stille til gjenvalg ved vårens generalforsamling 7. mai 2020, heter det i en pressemelding fra H&M.

Stefan Persson ønsker at sønnen Karl-Johan Persson (44) tar over som styreleder.

- Naturlig forandring

I pressemeldingen forteller Stefan Persson at han ønsker et skifte i lederposten, og kaller det en naturlig forandring.

- Det er en naturlig forandring etter 20 år som styreleder, å gi tøylene over til Karl-Johan, som har vært administrerende direktør i mer enn 10 år. Jeg vil fortsette å være en engasjert eier, som i dag, men fra en annen posisjon, sier Persson.

Milliardvekst

Sønnen Karl-Johan tar over et H&M som vokste med elleve prosent på verdensbasis fra 2018 til 2019. Globalt økte omsetningen til solide 232 milliarder svenske kroner, viser selskapets årsrapport som ble lagt fram torsdag morgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer