Helena Helmersson:

H&M-sjefen går av

- Det har vært svært krevende for meg personlig til tider, sier Helena Helmersson.

GÅR PÅ DAGEN: Helena Helmersson går av som administrerende direktør for H&M. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB
GÅR PÅ DAGEN: Helena Helmersson går av som administrerende direktør for H&M. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toppsjefen i Hennes & Mauritz, Helena Helmersson, går av etter fire år som administrerende direktør for klesgiganten.

Det melder selskapet i en pressemelding. H&M-aksjen faller kraftig etter kunngjøringa og er ned 14 prosent på Stockholm-børsen rundt klokka 09.30.

«Vi i styret vil rette en stor takk til Helena for hennes verdifulle innsats i en veldig intens tid. Helena, som er en verdsatt leder, har effektivt ledet og navigert H&M Group gjennom en periode som i stor grad er preget av pandemier og geopolitiske og makroøkonomiske utfordringer, sier Karl-Johan Persson, styreleder H&M Group i pressemeldingen.

- Svært krevende

Helmersson har vært tilknyttet selskapet i 26 år, og forteller at det har vært en tung avgjørelse å bryte med arbeidsplassen.

- Jeg har tilbrakt nesten hele mitt yrkesliv i H&M-gruppen og jeg er veldig takknemlig for å ha fått muligheten til å jobbe i mange forskjellige deler av virksomheten, i forskjellige land og i forskjellige roller, sier hun i en uttalelse og fortsetter:

- Det er med blandede følelser jeg har informert styret om min beslutning om å forlate rollen som administrerende direktør. Jeg er veldig stolt over det vi sammen har oppnådd de siste åra. (...) Det har imidlertid vært svært krevende for meg personlig til tider og jeg føler nå at det er på tide å forlate rollen som sjef, noe som selvfølgelig ikke har vært en enkel avgjørelse.

Tar over stafettpinnen

Helmersson takker videre for all støtte fra sine kolleger.

- Jeg fortsetter å ha en sterk tro på selskapet. Vi har sterke merkevarer, en unik bedriftskultur og høye ambisjoner innen bærekraft. Jeg skal nå sørge for en god overlevering, og tenke på mitt neste steg.

Helmerssons stedfortreder blir Daniel Ervér, som har lang fartstid innen ulike lederroller i selskapet.

- Jeg er både beæret og veldig glad for styrets tillit, og jeg er motivert og ydmyk foran oppgaven. Sammen med alle engasjerte kolleger skal vi fortsette å skape stor verdi for våre kunder og lønnsom vekst for selskapet, sier Ervér, fersk administrerende direktør i H&M-gruppen.