Hockeylegende solgte «Exit»-villa

Det ble et relativt kort eierskap for den tidligere Vålerenga-treneren og kona. Nå er huset solgt for andre gang på under ett år.

LUKSUS: Villaen, som er bebodd av karakteren William i NRK-serien «Exit», og tidligere VIF-trener Roy Johansen i virkeligheten, er nå solgt. Foto: Arne Schram/Inviso Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi jobbet med flere interessenter. Dette er en vidunderlig eiendom, som har fått mye oppmerksomme og som har tiltrukket seg mange nysgjerrige, sier eiendomsmegler Stian Pøhner til Børsen.

For andre gang på ett år har han hatt oppdraget med å selge luksusboligen «Villa Bergstuen» på Svartskog utenfor Oslo. Huset kan, foruten sine fire soverom, strandrett og båtfeste, skilte med å ha vært kulisse i NRK-serien «Exit».

I august i fjor punget den tidligere hockeyspilleren Roy Einar Johansen (62) og kona Hanna Kjærnet ut 22,2 millioner kroner. Drøye ti måneder seinere står de to klare til å signere salgsdokumentene.

- Huset er solgt. Videre har jeg ingen kommentar, skriver Johansen i en SMS til Børsen.

- ER SOLGT: Roy Johansen og kona har solgt villaen på Svartskog - under ett år etter at de kjøpte eiendommen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- ER SOLGT: Roy Johansen og kona har solgt villaen på Svartskog - under ett år etter at de kjøpte eiendommen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Fin avtale

Eiendommen ble lagt ut med en prisantydning på 24 millioner kroner. Stian Pøhner i Nordvik forklarer at den endelige salgssummen er konfidensiell.

- Partene ønsket det slik, men vi landet veldig godt på beina. Jeg er helt sikker på at både kjøper og selger er godt fornøyd.

- Du sier «landet godt på beina». Er det riktig å anta at villaen ble solgt over utropspris?

- Det endte litt i underkant, men det ble en fin avtale mellom partene, fortsetter han.

- Planene endret seg

I fjor ble det kjent at Johansen var ferdig som hovedtrener i Vålerenga Ishockey etter fem sesonger. Det til fordel for en administrativ rolle i klubben.

Da de forrige eierne av boligen solgte huset i 2021, var det fordi familien skulle flytte utenlands. I mai bekreftet Johansen overfor Østlandets Blad at samme årsak lå til grunn for dem.

- Det har nærmest vært en euforisk opplevelse å bo i skogen så nærme fjorden, sa Johansen til avisa.

Pøhner utdyper overfor Børsen:

- Planene til Roy og kona endret seg underveis, slik livet som hockeytrener gjerne er, og derfor ble det et relativt kort eierskap. De har imidlertid hatt det veldig fint og stortrivdes på Svartskog.

Ny sesong

- Hva kan du si om kjøperen?

- Det er ikke en kjendis. Så mye kan jeg avsløre. Vedkommende har god kjennskap til Svartskog fra før, og gleder seg veldig til å overta boligen, sier Pøhner.

I tv-serien «Exit» er luksusboligen bebodd av karakteren William - spilt av skuespiller Pål Sverre Hagen. NRK-konseptet er i disse dager i full sving med innspillingen av sesong tre.

- Er det gjort noen framstøt fra produksjonsselskapet med tanke på ytterligere innspilling i huset?

- Det har jeg ikke kjennskap til, sier Pøhner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer