Saksøkte hyttemekler

Høili-dom: - Lite troverdig

Investor Dag Høili sables ned i fersk dom fra Oslo tingrett.

AVFEID: Investor og Europris-arving Dag Høili (51) ville ha erstatning fra Aktiv Eiendomsmegling Orlin & Partnere på 10 millioner kroner. Det sier dommeren i Oslo tingrett blankt nei til. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVFEID: Investor og Europris-arving Dag Høili (51) ville ha erstatning fra Aktiv Eiendomsmegling Orlin & Partnere på 10 millioner kroner. Det sier dommeren i Oslo tingrett blankt nei til. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høili anker dommen som han mener er både partisk og preget av flere feil.

Saken er oppdatert 30. september klokka 23.30 med utfyllende kommentarer fra Høili.

Investoren fra Fredrikstad krevde 10 millioner kroner av meklerhuset Orlin & Partners. Det er summen Høili mener han har tapt fordi et salg av en prakteiendom i Sørlandets indrefilet Blindleia ikke ble noe av i 2017.

Kontrakten ble annullert da det viste seg at den angivelige kjøperen ikke hadde finansieringen i orden.

Høili hevder at eiendomsmekleren ikke gjorde nok for å undersøke om kjøperen hadde finansiering i orden og dessuten at mekleren ikke var tydelig nok på å fortelle Høili at budet kom med et forbehold om finansiering.

Blir ikke trodd

Begge deler er avvist av Orlin & Partners, som får medhold på alle punkt i en fersk dom fra Oslo tingrett.

Retten viser blant annet til at Høili er en erfaren forretningsmann og sår betydelig tvil om investorens framstilling av hendelsesforløpet rundt det mislykkede salget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.