Høili saksøker mekler etter hyttesalg

Hyttesalget gikk ikke helt etter planen. Nå møtes mangemilliardær Dag Alexander Høili og Aktiv Eiendomsmegling Orlin & Partners i retten.

MILLIONKRAV: Milliardær Dag Alexander Høili krever 10 millioner kroner av Aktiv Eiendomsmegling Orlin & Partners. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MILLIONKRAV: Milliardær Dag Alexander Høili krever 10 millioner kroner av Aktiv Eiendomsmegling Orlin & Partners. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Saken ble først omtalt i DN, som skriver at Høili hevder mekleren ikke har ettergått finansieringen til kjøperen. Det skal være i strid med det ulovfestede profesjonsansvaret for meklere, anføres det.

Investoren saksøker eiendomsmekleren for 10 millioner kroner, et krav som blankt blir avvist.

Milliardformue

- Ingen kommentar, skriver Høili i en SMS til Børsen på spørsmål om han vil utdype bakgrunnen for søksmålet.

Dag Høili er sønn av Europris-gründer Terje Høili, som ifølge Kapital er landets 75. rikeste med en formue på 3,7 milliarder kroner. Dag Høili var i 2018 oppført med en formue på 82,4 millioner kroner i likningstallene.

Heller ikke daglig leder Johan Orlin i Aktiv Eiendomsmegling Orlin & Partners er særlig snakkesalig:

- Jeg har ingen kommentar til dette. Vi skal prosedere saken i retten, og ikke gjennom media, sier han til Børsen.

Prakthytte

Utgangspunktet for striden er salget av ei hytte i indrefileten Blindleia i Lillesand i 2017.

BLINDLEIA: Luksushyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Det gikk i vasken da kjøperen likevel ikke hadde finansieringen i orden etter å ha fått tilslag på 29,9 millioner kroner, hele 14,1 millioner kroner under prisantydning.

Høili byttet eiendomsmekler, og et år seinere var prakthytta solgt for 25 millioner kroner.

Motstridende

Ifølge DN skriver Høilis advokater i sluttinnlegget til Oslo tingrett at mekleren skulle ha gjort mer for å undersøke den opprinnelige kjøperens finansiering.

Videre hevdes det at Høili ikke ble informert om den begrensede avklaringen av finansieringen.

Begge deler tilbakevises av saksøkte, som ifølge DN anfører at det ikke foreligger ansvarsgrunnlag eller rettslig årsakssammenheng. Det hevdes også at Høili ble uttrykkelig orientert om finansieringsplanen til den opprinnelige kjøperen.

Saken er berammet i Oslo tingrett 15. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer