Høilis boligsmell: - Blir bra for alle parter

Kan omsider gå mot en løsning rundt herregården til Europris-arvingen.

TRØBLETE PROSESS: I fire år har Maria Høili forsøkt å kvitte seg med luksusboligen i Lier. Salgsprosessen har vært alt annet enn enkel. Foto: Morten Krogh / Se og Hør
TRØBLETE PROSESS: I fire år har Maria Høili forsøkt å kvitte seg med luksusboligen i Lier. Salgsprosessen har vært alt annet enn enkel. Foto: Morten Krogh / Se og Hør Vis mer
Publisert

I 2013 bladde milliardærdatter og Europris-arving Maria Høili (37) opp 27 millioner kroner for en praktvilla i Lier i Buskerud. Boligen kjøpte hun av sin egen bror, Dag Alexander Høili (51).

Tre år seinere forsøkte 37-åringen og ektemannen å selge eiendommen for 38 millioner kroner. Paret, som opprinnelig ønsket 40 millioner, lyktes derimot ikke å finne nye eiere.

Fire år etter står luksusboligen fortsatt i Høilis navn. En del av årsaken er at det er en landbrukseiendom med priskontroll. Den er ment å sikre brukbar økonomi for dem som vil drive gårdsdrift.

Fikk avslag

Priskontrollen satte også kjepper i hjulene for Europris-arvingen og ektemannen i fjor, da de la ut boligen for salg til 35 millioner kroner.

I salgsannonsen ble det fristet med et «meget herskapelig» hovedhus med stor hall, flere stuer, fem soverom med egne bad, og jacuzzi, ifølge E24.

Maria Høili søkte opprinnelig om å fradele våningshuset fra resten av landbrukseiendommen. På den måten kunne hun selge det på det åpne markedet. I stedet fikk hun nei fra politikerne, og måtte trekke annonsen.

Ifølge Fredriksstad Blad kan det, etter to mislykkede salgsforsøk, nå gå mot en potensiell løsning. Avisa skriver at en avtale med en av naboene kan bli redningen.

Venter ingen gigasum

Forutsetningen fra politikerne er at «alt areal, fulldyrket og beitearealer nord og øst for våningshuset, samt 17 mål skog fradeles fra eiendommen og legges ut for salg til aktivt jordbruk. Gjenværende eiendom kan selges på det åpne marked uten priskontroll.», skriver Fredriksstad Blad.

- Jeg tror dette blir bra for alle parter, så kan naboeiendommen som driver tradisjonelt landbruk få styrket sitt ressursgrunnlag, sier Yngve Romsvik, som er Høilis advokat, til avisa.

Artikkelen fortsetter under:

LUKSUSLIVET: Maria Høili er arvingen til Europris-gründer Terje Høili, og har allerede fått flere millioner av familien. I «Maria og Edvard» følger seerne henne og ektemannen Edvards luksusliv. Video: MTG Vis mer

Han ønsker ikke å gå i detalj hva gjelder salgssum, men indikerer at Høili neppe kan vente seg å bli rik på den eventuelle avtalen.

37-åringen er kjent som arving av Europris-gründer Terje Høili, som i 2004 sørget for at hun og søsknene fikk utbetalt rundt 130 millioner kroner hver i forskudd på arv.

I seinere tid har Høili og ektemannen invitert offentligheten inn i deres hverdag gjennom Viafree-serien «Maria og Edvard».

I 2016 flyttet paret, sammen med Høilis tre barn fra et tidligere forhold, til USA. Ifølge siste tilgjengelige tall i skattelistene, hadde Høili en inntekt på 8,7 millioner kroner, samt en formue på solide 52,3 millioner kroner i 2018.

Det har foreløpig ikke lykkes Børsen å få en kommentar fra Maria Høili.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer