Høiness i retten etter boligbråk

Salg av luksusleilighet endte i et mareritt.

NY RUNDE: Mona Høiness (t.v.) saksøkte en eiendomsmegler etter et katastrofesalg av en luksusleilighet i Kristiansand. Hun tapte saken i tingretten og nå skal ankesaken opp for lagmannsretten. Her er Høiness avbildet i samtale med sin advokat Mette Yvonne Larsen i forbindelse med en annen rettssak fra 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB
NY RUNDE: Mona Høiness (t.v.) saksøkte en eiendomsmegler etter et katastrofesalg av en luksusleilighet i Kristiansand. Hun tapte saken i tingretten og nå skal ankesaken opp for lagmannsretten. Her er Høiness avbildet i samtale med sin advokat Mette Yvonne Larsen i forbindelse med en annen rettssak fra 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

I juni 2018 besluttet kjendisadvokat Mona Høiness (62) å selge sin luksusleilighet på Tangen i Kristiansand. Drømmeboligen lå i byggets fjerde etasje og hadde en prisantydning på 17,7 millioner kroner.

For å bistå kjempesalget inngikk Høiness en oppdragsavtale med Privatmegleren Kristiansand, nå Sørlandsmegleren Sædberg og Lian.

Kort tid etter startet et boligmareritt som tirsdag skal opp i sin andre rettsrunde.

Sto selv for visning

Det var sommeren 2018, da leiligheten hadde ligget på markedet i noen uker, at eiendomsmegleren ble kontaktet av en interessent.

I rettsdokumenter framgår det at megler avtalte visning med vedkommende. Deretter ble opplysningene videresendt til Høiness - som selv skulle stå for presentasjonen av boligen.

Den potensielle kjøperen, som hadde med seg samboer, var på to privatvisninger med Høiness og hennes ektemann. Ifølge rettsdokumentene varte den siste visningen fra rundt klokka 21.00 til cirka 00.45. Underveis ble det servert mat og alkohol.

- Skulle arve 300 mill.

Til tross for manglende dokumentasjon på finansiering, ble det inngått en muntlig avtale om salg av eiendommen. Megler var ikke til stede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer