Olivia-streiken:

- Høl i huet

Rødt-leder Bjørnar Moxnes reagerer kraftig på at de ansatte på Olivia i Hegdehaugsveien ikke får tariffavtale.

STØTTER STREIKEN: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener de streikende Olivia-ansatte kjemper for grunnleggende arbeidsvilkår. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
STØTTER STREIKEN: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener de streikende Olivia-ansatte kjemper for grunnleggende arbeidsvilkår. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Publisert

En rekke ansatte ved den italienske restauranten Olivia i Hegdehaugsveien har nå streiket i to uker.

Og tirsdag formiddag markerte Fellesforbundet og de streikende ansatte en markering utenfor restauranten, med appeller og sang, i strålende vårvær.

Blant dem som viste sin støtte til streiken tirsdag, var Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

- Dette er helt høl i huet. Det er en tabbe, sier han til Børsen, om at de ansatte på restauranten ikke får tilbud om en tariffavtale inngått med Fellesforbundet, men en egen husavtale.

- Kommer til å merke det

- Jeg tror Olivia undervurderer kundene. Det er ikke så veldig stas å spise lunsjen eller middagen sin på en restaurant hvor ledelsen nekter de ansatte en grunnleggende tariffavtale. De undervurderer støtten til streiken blant Oslo-folk. Olivia-ledelsen kommer til å merke det på bunnlinja hvis de ikke nå tar til vettet, fortsetter han.

Olivias styreleder og daglig leder Fredrik Remmen har tidligere uttalt til Børsen at 85 prosent av de ansatte ved Olivia i Hegdehaugsveien ønsker å jobbe under den lokale husavtalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.