Reiselivsnæringen:

Holder pusten: ­- Dette bekymrer oss

Virke Reiseliv mener sommersesongen allerede er punktert for mange virksomheter, og etterlyser ytterligere krisehjelp.

KLAMRER SEG TIL TURISTHÅPET: Kjetil Smørås i De Bergenske krysser fingrene for en solid turistsesong i Bergen - som avbildet her. Inntil videre uteblir imidlertid de internasjonale gjestene. Foto: AP / Brian Witte / NTB

KLAMRER SEG TIL TURISTHÅPET: Kjetil Smørås i De Bergenske krysser fingrene for en solid turistsesong i Bergen - som avbildet her. Inntil videre uteblir imidlertid de internasjonale gjestene. Foto: AP / Brian Witte / NTB

Vis mer
Publisert

- Vi regner ikke med den store utenlandstrafikken i år. Det er naturligvis veldig synd, sier Kjetil Smørås, administrerende direktør for hotell- og restaurantkjempen De Bergenske, til Børsen.

Et drøss av norske hoteller, campingsteder, restauranter og opplevelsesbedrifter forbereder seg nå på en ny turistsesong - igjen under coronapandemiens krevende vilkår.

Blant dem er familiebedriften De Bergenske som eier 13 restauranter og seks hoteller i Bergen. Etter at selskapet mars i år besluttet å slokke lyset for nær hele virksomheten, er store deler av driften igjen åpnet.

- Nå krysser jeg fingrene for at vi får en herlig, norsk sommer, fortsetter Smørås.

Henter permitterte

Han forteller at bedriften er godt rustet for et inntog av turister.

Fem av hotellene er i dag operative, mens det siste - nyoppussede Hotell Hordaheimen - planlegger åpning 1. juli. Videre forteller Smørås at 75 prosent av de permitterte ansatte er hentet tilbake på jobb, mens de resterende forventes å bli kalt inn i løpet av juni.

- Nå er det full drift på det aller meste, bortsett fra på den avdelingen som driver med større konferanser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer