Holder pusten: - En katastrofe

I hyttekommunen Sigdal vokser bekymringene: - Veldig synd for Sigdal om hytter stenges for vinteren.

FRYKTER VINTEREN: Næringslivet i hyttekommunen Sigdal frykter et bortfall av hytteturister. Nå stålsetter bygda seg for det som kan bli en brutal vinter. Foto: Erik Johansen / NTB
FRYKTER VINTEREN: Næringslivet i hyttekommunen Sigdal frykter et bortfall av hytteturister. Nå stålsetter bygda seg for det som kan bli en brutal vinter. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

- Vi er bekymret som næringsdrivende, sier Tone Besserud til Børsen.

Hun er daglig leder i butikken Trollbua Eggedal, samt kaféen Tempelseter Trollstue.

I hyttekommunen Sigdal merker Besserud en tydelig forandring. Russlands invasjon av Ukraina har bidratt til historiske prisøkninger på strøm og mat, noe som sørger for at mange nordmenn nå strammer grepet om lommeboka.

- I tillegg har du drivstoffprisene. For å kjøre fra Oslo til Eggedal koster det mye penger. På toppen kommer rentehevingen, og da er den onde sirkelen komplett. Hyttefolket har ikke råd til å legge igjen pengene i bygda, mener Besserud.

Hun sukker.

- Oss i bevertningsbransjen føler spesielt på det. Vi er nødt til å bruke strøm, ellers får vi ikke laget mat, og da har vi ikke noe å tilby. Det koster skjorta å holde i gang. Vi får jo også minimalt med kompensasjon, hvis vi får noe. Jeg tror alle er litt betenkte, fortsetter hun.

Frykter hytteflukt: - Katastrofe

Besserud forteller at det til høstferie å være har vært langt mindre trafikk enn ellers, men at det har tatt seg opp noe fra midten av uka. Erfaringsvis er perioden fram mot jul preget av at færre folk er på hyttene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer