Holder stengt på grunn av snøkaos

- Ikke dagen å kjøre med tilhenger, sier IKEA.

HOLDER STENGT: IKEA i Sørlandsparken holder stengt onsdag på grunn av snøværet på Sørlandet. For ordens skyld: Dette bildet er ikke tatt i vinter. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
HOLDER STENGT: IKEA i Sørlandsparken holder stengt onsdag på grunn av snøværet på Sørlandet. For ordens skyld: Dette bildet er ikke tatt i vinter. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snøen laver ned på Sørlandet, folk snør inne, politiet ber folk droppe kjøreturen og også bedriftene merker naturlig nok konsekvensen av det voldsomme været.

Nettopp været er også grunnen til at Ikea i Sørlandsparken vil holde stengt onsdag, skriver fvn.no.

«Grunnet det pågående været på Sørlandet vil IKEA Sørlandet onsdag 3. januar være stengt. Helse og sikkerhet for alle våre kunder, ansatte og samarbeidspartnere kommer alltid først, og vi velger derfor å holde stengt», skriver IKEA på sine nettsider.

Tidligere i dag ble det meldt at de ville stenge tidligere av hensyn til ansatte, kunder og forbindelser, men nå har de altså bestemt seg for å ikke åpne i det hele tatt.

- Vi må tenke sikkerhet for våre ansatte, kunder og leverandører. Dette er heller ikke dagen å kjøre med tilhenger med varer, sier pressevakt Nils Vibe-Rhemyer i IKEA Norge til avisa.

Ansatte har også hatt problemer med å komme seg på jobb på grunn av været.

Stengte butikker på Sørlandssenteret

IKEAs nærmeste nabo er Sørlandssenteret. Også der skaper snøværet store problemer. 20 av butikkene på senteret holdt stengt onsdag, opplyser senterdirektør Liv Andersen.

I tillegg har 16 butikker reduserte eller avvikende åpningstider.

- Vi skal ikke stenge senteret, det er det ingen grunn til på det nåværende tidspunkt. Senteret holder ordinær åpningstid, men vi har forståelse for at noen ansatte kan ha utfordringer med å komme seg på jobb i dag, og i den forbindelse har vi akseptert avvikende åpningstid for noen virksomheter, skriver Andersen i en e-post til Børsen.

- Galskap

Ikke alle ser det store poenget med å holde senteret åpent, og blant dem er butikksjef ved Outland, Silje Vågane-Wiese.

- Jeg ser ingen grunn til at Sørlandssenteret skal holde åpent, det er ingenting livsnødvendig som er der, sier Vågane-Wiese til fvn.no.

Outland på sin side er en av de 20 butikkene som holder stengt onsdag. Våge-Wiese konfererte med Outland-sjefen i Oslo, og de var skjønt enige om at de skulle prioritere de ansattes trygghet. Dermed holder de tre ansatte som egentlig skulle på jobb i dag seg hjemme.

- Vi var enige om at det var galskap å holde åpent og lokke folk til senteret når vi får beskjed om å ikke være ute og kjøre, sier Vågane-Wiese.

Sentreleder Andersen sier de har et driftsteam som har jobbet på spreng for å holde snømassene unna tak, rømningsveier og innkjørselen til senteret og parkeringsanlegget.

- De har vært helt enestående og utført en utmerket jobb under vanskelige forhold med uværet som herjer, skriver Andersen.

Tirsdag kunne fvn.no bringe bilder av at senteret hadde valgt å sette opp støtter til taket inne på selv senteret. Ifølge Andersen er dette en del av et forebyggende tiltak.

- Store kostnader

Og på tross av snøkaoset som herjer med landsdelen, hadde senteret faktisk kunder også tirsdag.

- Det har vært vanskelige kjøreforhold over store deler av Agder de siste dagene og følgelig har det påvirket kjøreforhold og framkommelighet. Dette gjelder både for våre ansatte og våre kunder. Vi hadde som forventet en nedgang i besøkstall i går, men det har vært kunder innom senteret både i går og noen få hittil i dag, skriver Andersen.

- Får dette været noen økonomiske konsekvenser?

- For de virksomheten som må holde stengt så mister de følgelig omsetning. Vi som senter har store kostnader når det blir en slik ekstraordinær situasjon med utfordrende værforhold, men akkurat nå er ikke fokus på kostnader, men på å trygge situasjonen for alle våre ansatte og kunder.