Holder styringsrenta uendret på null

Norges Bank rører ikke styringsrenta, som holdes uendret på rekordlave null prosent.

RØRER IKKE RENTA: Sentralbanken rører som ventet ikke styringsrenta i denne omgang. Den holdes uendret på rekordlave null prosent. Foto: NTB
RØRER IKKE RENTA: Sentralbanken rører som ventet ikke styringsrenta i denne omgang. Den holdes uendret på rekordlave null prosent. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kom ingen overraskelser da Norges Bank offentliggjorde sin rentebeslutning klokka 10: Det blir fortsatt nullrente, slik det har vært siden mai i fjor.

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i løpet av andre halvår i år, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Norges bank viser til at landets økonomiske utvikling langt på vei har vært i tråd med anslagene fra marsrapporten.

«Aktiviteten har tatt seg opp siden i fjor vår, men de siste månedene har strengere smittevern bremset oppgangen, og antall permitterte har økt. I det siste har smitten avtatt igjen», skriver Norges Bank.

Videre vises det til at første trinn i regjeringens plan for gjenåpning av samfunnet er satt igang, og at det er utsikter til at store deler av den voksne befolkningen i Norge vil være vaksinert innen utgangen av sommeren.

«Det tilsier at den økonomiske aktiviteten vil ta seg opp gjennom året», heter det videre.

Som forventet

Beslutningen om å holde renta uendret er helt på linje med forventningene blant landets banker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer