Holder styringsrenta uendret på null

Norges Bank rører ikke styringsrenta, som holdes uendret på rekordlave null prosent.

RØRER IKKE RENTA: Sentralbanken rører som ventet ikke styringsrenta i denne omgang. Den holdes uendret på rekordlave null prosent. Foto: NTB
RØRER IKKE RENTA: Sentralbanken rører som ventet ikke styringsrenta i denne omgang. Den holdes uendret på rekordlave null prosent. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kom ingen overraskelser da Norges Bank offentliggjorde sin rentebeslutning klokka 10: Det blir fortsatt nullrente, slik det har vært siden mai i fjor.

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i løpet av andre halvår i år, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Norges bank viser til at landets økonomiske utvikling langt på vei har vært i tråd med anslagene fra marsrapporten.

«Aktiviteten har tatt seg opp siden i fjor vår, men de siste månedene har strengere smittevern bremset oppgangen, og antall permitterte har økt. I det siste har smitten avtatt igjen», skriver Norges Bank.

Videre vises det til at første trinn i regjeringens plan for gjenåpning av samfunnet er satt igang, og at det er utsikter til at store deler av den voksne befolkningen i Norge vil være vaksinert innen utgangen av sommeren.

«Det tilsier at den økonomiske aktiviteten vil ta seg opp gjennom året», heter det videre.

Som forventet

Beslutningen om å holde renta uendret er helt på linje med forventningene blant landets banker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.