Flystreiken:

Holder syketransport utenfor streiken

- Vi har ingen interesse av å ramme syketransport og ambulansefly. Her er det ingen streikeplaner, sier flyteknikernes fagforeningsleder.

LUFTAMBULANSE: Den pågående flystreiken skal ikke påvirke ambulanseflyene, ifølge fagforeningsleder Jan Skogseth. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
LUFTAMBULANSE: Den pågående flystreiken skal ikke påvirke ambulanseflyene, ifølge fagforeningsleder Jan Skogseth. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

NHO Luftfart og Norsk flytekniker organisasjon (NFO) meklet flere timer på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt fredag. Da partene ikke kom til enighet ble det klart for flystreik fra og med lørdag morgen.

I første omgang betyr det at 31 flyteknikere ved SAS, Norwegian og Widerøe tas ut i streik, med opptrapping av 75 flyteknikere fra mandag morgen.

Widerøe har allerede varslet at det blir kanselleringer fra mandag og utover neste uke.

Ingen ambulansestopp

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs påpeker overfor Børsen at flyteknikerne som er organisert i NFO også er ansatt i Babcock.

- Hvis det blir tatt ut flyteknikere i streik her, kan det blir fare for liv og helse, sier han.

- Det har vi ingen planer om. Det er svært lite sannsynlig at vi tar ut flyteknikere i Babcock i streik. Vi har ingen interesse av å ramme syketransport og ambulanseflytransport, sier NFO-leder Jan Skogseth til Børsen lørdag ettermiddag.

Babcock Scandinavian AirAmbulance er Nordens største luftambulanseselskap. I 2019 overtok Babcock driften av ambulanseflyene i Norge. De assisterer ca. 10 000 pasienter i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.