Holzweiler-skandalen:

Holzweiler etterbetaler praktikanter etter kritikk

- Uavhengig om hva som er, eller har vært bransjestandard for øvrig, ønsker vi å rette opp i tidligere praksis, skriver det norske motemerket Holzweiler.

ETTERBETALER: Susanne Holzweiler i det norske motehuset Holzweiler vil nå etterbetale tidligere ulønnede praktikanter. Foto: Astrid Waller
ETTERBETALER: Susanne Holzweiler i det norske motehuset Holzweiler vil nå etterbetale tidligere ulønnede praktikanter. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en oppdatering på Instagram lørdag kveld, annonserer det norske motehuset Holzweiler at de ønsker å betale tidligere og nåværende praktikanter, som tidligere ikke har mottatt lønn for arbeidet de har gjort.

Selskapet har fått massiv kritikk etter at en annonse for en stilling som ulønnet praktikant ble lagt ut på firmaets Facebook-side onsdag.

- Med henvisning til siste dagers medieoppslag, har vi foretatt en gjennomgang av alle som har jobbet, eller jobber, i Holzweiler som interns siden 2014, skriver motegiganten i et innlegg på Instagrams historiefunksjon.

Børsen har lørdag vært i kontakt med Susanne Holzweiler. Hun grunnla motehuset Holzweiler med sin bror Andreas Holzweiler i 2012. Hun har ikke mer å tillegge enn det selskapet skriver på Instagram.

19 praktikanter

Ifølge selskapet selv skal totalt 19 personer hatt ulønnet praktikantstilling i selskapet siden 2014. 12 av disse har seinere blitt ansatt i bedriften.

- Uavhengig om hva som er, eller har vært bransjestandard for øvrig, ønsker vi å rette opp i tidligere praksis, skriver Holzweiler videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer