Home & Cottage i krise

Avhengig av nye investorer. - Viktig for oss å få på plass en løsning fort, sier daglig leder.

PENGEJAKT: Interiørkjeden Home & Cottage må skaffe nye investorer for å overleve. Foto: Home & Cottage
PENGEJAKT: Interiørkjeden Home & Cottage må skaffe nye investorer for å overleve. Foto: Home & Cottage Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Møbel- og interiørkjeden Home & Cottage er i pengekrise, melder Dagens Næringsliv. Ifølge avisa er kjeden avhengig av nye investorer for ikke å gå konkurs.

- Vi har en situasjon der vi har konstatert at vi trenger en ny finansiering for å kunne fortsette driften, sier daglig leder Øivind Tidemandsen til Dagens Næringsliv.

Han sier videre at budsjettet for året viser at kjeden ikke har nok likviditet til å drive ut 2024.

- Derfor er det viktig for oss å få på plass en løsning fort. Hvis ikke går det galt, sier den daglige lederen til Dagens Næringsliv.

Fikk gebyr

Det er ikke første gang gang kjeden er i hardt vær. I 2022 ble de ilagt 275 000 kroner i gebyr for brudd på regelverket som skal forhindre ulovlig handel med tømmer og treprodukter.

Den alvorligste mangelen var at kjeden ikke hadde tilstrekkelige interne kontrollsystemer på plass som bidrar til at treproduktene de solgte, ikke stammer fra ulovlig hogst.

- Vi mener at konsernledelsen i Home and Cottage ikke tar miljøregelverket på alvor. Det er bakgrunnen for at vi ilegger gebyret, sa Mathieu Veulemans, seksjonsleder for varetilsynet den gang.