- Hører ikke hjemme her

Pilotforbundet er bekymret for utviklingen i arbeidslivet.

WIZZ AIR-BRÅK: Med billettpriser helt ned i 99 kroner, har Wizz Air kastet seg inn i kampen om de norske kundene. Men mange er opprørt over deres holdning til fagforeninger. Foto: REUTERS / Andrew Boyers / NTB
WIZZ AIR-BRÅK: Med billettpriser helt ned i 99 kroner, har Wizz Air kastet seg inn i kampen om de norske kundene. Men mange er opprørt over deres holdning til fagforeninger. Foto: REUTERS / Andrew Boyers / NTB Vis mer
Publisert

Det har oppstått en voldsom debatt i kjølvannet av at Wizz Air annonserte at de skal starte med innenriksflyginger i Norge.

Boikott

Bakgrunnen er Wizz Air-sjef, József Váradis, negative holdning til fagforeninger, som han kaller «barnslig», «proteksjonistisk» og «nasjonalistisk».

Han har også uttalt at han ikke vil inngå tariffavtaler med fagforeninger om de skal ha ansatte i Norge.

Blant kritikerne av lavprisselskapet er statsminister Erna Solberg, som har sagt at hun ikke vil fly med flyselskap som nekter de ansatte tariffavtaler.

Onsdag skrev Børsen om den norske Wizz Air-flygeren, Christoffer Vika, som gikk i rette med motstanderne av arbeidsgiveren hans.

- Det virker som det er en litt utdatert holdning om at en må ha tariff eller være fagorganisert for at arbeidsforholdet skal være ryddig. Men det kan gjøres på andre måter, samtidig som de ansatte har det bra, sa han.

- Anstendig arbeidsliv

Akkurat den analysen deler ikke leder i Pilotforbundet, Oddbjørn Holsether.

- Vi tenker at denne saken handler om hvorvidt vi skal ha et anstendig arbeidsliv eller ikke. Akkurat nå gjelder det luftfart, men vi tenker at vi må ta vare på det norske trepartssamarbeidet, sier Holsether, og utdyper:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer