Hotell-oppsigelser: Gir Erna ansvaret

Statsminister Erna Solberg må ta oppsigelsene av 1000 hotellansatte i Scandic-kjeden på sin kappe, mener SV-lederen.

HOTELL-KRISE: - 1000 hotellansatte mister jobben sin fordi statsministeren ikke gjør jobben sin, mener SV-leder Audun Lysbakken. Foto: NTB scanpix
HOTELL-KRISE: - 1000 hotellansatte mister jobben sin fordi statsministeren ikke gjør jobben sin, mener SV-leder Audun Lysbakken. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronakrisa legger fortsatt en klam hånd over aktiviteten i norsk reiseliv. Den første store masseoppsigelsen kommer i Scandic Hotels Norge, som tirsdag varsler at 1000 årsverk kuttes.

SV-leder Audun Lysbakken vil sende statsminister Erna Solberg (H) og Frp-leder Siv Jensen i skammekroken.

- Nå må Erna Solberg og Siv Jensen våke opp. De må slutte å stå stille og vente på at arbeidsløsheten skal bre seg enda mer. Nå mister folk jobben sin fordi regjeringen ikke gjør jobben sin, tordner Lysbakken.

- Frykter flere

- Du mener det er statsministerens ansvar at 1000 hotellansatte mister jobben?

- Regjeringen og Frp har ikke gjort alt de kan for å forhindre det. Det er bare noen få dager siden Solberg og Jensen beroliget alle med at det ikke var nødvendig å forlenge permitteringsperioden, fordi de mente at det ikke ville komme oppsigelser i sommer. Vel, nå har vi 1000 på vei ut av Scandic, og frykten er overhengende at det kommer mange flere, sier Lysbakken.

I forbindelse med nyheten om kuttene i Scandic-kjeden uttaler administrerende direktør Asle Prestegard i Scandic Hotels Norge til Børsen at en forlengelse av permitteringsordningen til 52 uker vil være avgjørende for å unngå ytterligere kutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer