Nordic Choice Hotels:

Hotellkjeden rammet av datavirus

- Har satt krisestab.

DATAVIRUS: Nordic Choice Hotels har varslet Nasjonal sikkerhetsmyndighet etter at hotellkjedens IT-systemer ble rammet av et datavirus natt til 2. desember. Foto: Adam Ihse/TT / NTB
DATAVIRUS: Nordic Choice Hotels har varslet Nasjonal sikkerhetsmyndighet etter at hotellkjedens IT-systemer ble rammet av et datavirus natt til 2. desember. Foto: Adam Ihse/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice Hotels er rammet av et datavirus. Viruset har rammet hotellkjempens systemer for booking, innsjekk, utsjekk og betalingsløsninger, melder selskapet i en pressemelding.

Viruset skal ha blitt oppdaget natt til torsdag. Nasjonal sikkerhetsmyndighet er varslet.

Petter Stordalen opplyser til Børsen at han sitter opptatt i møte, og henviser til hotellkjedens kommunikasjonsteam.

«Vi har fullt søkelys på å løse problemene så raskt som mulig med alle verktøy vi har. Nasjonal sikkerhetsmyndighet er varslet om det som har skjedd», heter det i en uttalelse fra hotellkonsernet.

- Gjestene ivaretatt

Selskapet opplyser videre at alle kunder må regne med mer ventetid enn normalt som følge av viruset.

«Vi har etablert manuelle systemer til bruk på hotellene slik at gjestene blir ivaretatt, men alle må påregne noe mer ventetid enn normalt», skriver selskapet og legger til:

«Vi vil være tilgjengelige for kunder som har spørsmål, både på våre hoteller og på vårt kundesenter.»

- Satt krisestab

I en tekstmelding til Børsen skriver pressekontakt i Nordic Choice, Bettina Flatland, at det nå jobbes med å innhente informasjon om hendelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer