Hotellkongens kjempepalass:
Kan bli rekord

Blir eiendommen på Nesøya i Asker solgt til prisantydning, blir det soleklar prisrekord i området.

DYRT: Eiendommen som nå er til salgs på Nesøya i Asker skal etter planen stå ferdig i andre kvartal 2023. Foto: Visma Real Estate AS - animasjon
DYRT: Eiendommen som nå er til salgs på Nesøya i Asker skal etter planen stå ferdig i andre kvartal 2023. Foto: Visma Real Estate AS - animasjon Vis mer
Publisert

I 2021 kjøpte hotellkonge Asmund Haare og Per Johan Pettersen en eiendom på Nesøya til 41 millioner kroner.

Block Watne-huset som sto der ble revet, og prosessen med å bygge en ny prakteiendom startet.

Nå har eiendommen blitt lagt ut for salg, og visningene på luksusboligen har startet.

- Nå har vi gjennomført visninger, og har navn på blokka, bekrefter eiendomsmekler Espen Hordnes i Privatmegleren til Børsen.

Hvis den blir solgt til prisantydningen, som er på svimlende 120 millioner, blir det soleklar rekord for området.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Folk med tilhørighet til Oslo vest

Hordnes har tro på at eiendommen blir solgt til prisantydning.

- Det er sinnssykt mange flotte eiendommer på Nesøya, men mange av dem er ikke omsatt. Det er mange eiendommer til denne verdien og enda høyere i området, men de går ofte innad i familier, sier han.

- Hvem er det som har vært på visning og som dere har på blokka?

- Jeg kan ikke gi navn, men det er i utgangspunktet folk med tilhørighet til Oslo vest. Næringslivsledere, litt sånne ting. Det er i grunn det foreløpig, sier han.

Prisrekorden på Nesøya er på 70 millioner. Den gangen var det en tomt som ble solgt.

- Det som er spesielt her er at du får en strandeiendom med moderne og tidsriktig planløsning og materialer helt nede i vannkanten - med 35 meter strandlinje og svømmebasseng. Det er unikt, sier mekleren.

RØMMER: Russlands invasjon av Ukraina har ribbet flere av Russlands oligarker for noen av deres største verdier. Men noen har klart å komme seg unna. Slik gjorde de det. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Sjelden vare

Per Johan Pettersen, som har investert i eiendommen sammen med hotellinvestoren Asmund Haare, bor på nabotomta til eiendommen.

- Kombinasjonen strandtomt med dypvannsbrygge, at det er solrikt og fint, og en helt ny stor boligmasse, det er sjelden vare. Jeg vet ikke om noe tilsvarende i Oslo og omegn, sier han til Børsen.

Han mener prissettingen er ren matematikk, basert på tidligere salg i området og investeringen i prosjektet.

- Man kan bruke floskler som «sjelden anledning» og «unikt» og alt det der, men bare det faktum at man får noe godkjent i dag hos plan og bygg, og at det har skjedd innen et visst tidsrom, er sjelden. I Oslo er det byggestopp, i Bærum begynner man med det samme, og jeg mener at strandsonen står for tur. Da er denne eiendommen enda mer unik, sier han.

- Er det ikke risikabelt å bygge en slik eiendom uten å ha en kjøper, spesielt med tanke på dagens marked?

- Jo, det er klart det er det. Men lite visste vi om krigen i Ukraina og strømpriser når dette ble igangsatt. Alt man gjør har en viss risiko, men gitt alle negative skyer i horisonten så har vi fortsatt tro på at vi får solgt det. Selv om mange har reist fra landet, så er det nok mange som kan tenke seg noe slikt, sier han, og legger til:

- Og hvis man sammenlikner kvadratmeterpriser i forhold til prisene i byen, så er det billigsalg. Hadde eiendommen ligget på Snarøya så hadde det ligget på 250 millioner. På Bygdøy kanskje 350 eller 400 millioner, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer