Tromsø:

Hotellsjef slår alarm: - Svært kritisk

The Edge-sjef Ida Kristine Jakobsen opplever et ras av kanselleringer etter nedslående coronabeskjed.

FORTVILER: Hotellsjefen på The Edge i Tromsø forteller at de er inne i en kritisk situasjon i kjølvannet coronapandemien, og at hotellet fortsatt jobber med å stable seg på beina. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
FORTVILER: Hotellsjefen på The Edge i Tromsø forteller at de er inne i en kritisk situasjon i kjølvannet coronapandemien, og at hotellet fortsatt jobber med å stable seg på beina. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

- Pandemien har allerede store ettervirkninger som det vil ta lang tid å rette opp, som store banklån og utsatte avgifter til staten. Nå settes vi enda flere skritt tilbake, sier Clarion Hotel The Edge-sjef Ida Kristine Jakobsen til Børsen.

Onsdag innfører Tromsø kommune strenge coronatiltak i et forsøk på å begrense smitten i byen. Tiltakene kunne neppe kommet på et verre tidspunkt for reiselivsnæringa - som fortsatt jobber med å stanse blødningene etter 18 måneders nedstenging.

Hotellsjef Jakobsen forteller at de opplevde umiddelbare utslag i bookingsystemet da Statsforvalteren varslet om tiltakene forrige uke.

- Dødsstøtet

- Det har fått og vil få store konsekvenser. Kanselleringer på arrangementer framover ryr inn. Vi er ekstremt overrasket over at det ikke er tatt stilling til eventuelle kompensasjonsordninger før man går ut med disse anbefalingene og restriksjonene, sier hun.

- Hvor kritisk er situasjonen?

- Svært kritisk, fastslår hotellsjefen.

Ifølge lokalavisa Nordlys, som først omtalte saken, er ikke The Edge alene om å oppleve et kanselleringsras. Overfor iTromsø forteller hotellsjef på Scandic Ishavshotell, Poul-Henrik Remmer, at tiltakene kan bidra til fullstendig kollaps.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.